Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Bucureştiul, poluat cu hidrogen sulfurat. "Avem peste 1.000 de sesizări". Ministrul Mediului a făcut anunțul

Bucureştiul, poluat cu hidrogen sulfurat. "Avem peste 1.000 de sesizări". Ministrul Mediului a făcut anunțul

Un articol de: - 24 Iul 2016, 18:13
Bucureştiul, poluat cu hidrogen sulfurat. "Avem peste 1.000 de sesizări". Ministrul Mediului a făcut anunțul foto: deaconescu.ro Eveniment

Ministrul Mediului a declarat că au fost depistate valori de hidrogen sulfurat, care depăşesc limitele normale în partea de nord-vest a Bucureștiului.

Au fost depuse până acum  peste 1.000 de sesizări de către cetățenii care au simțit un disconfort olfactiv şi persistent, repetitiv, informează dcnews.ro.

„În urma numeroaselor sesizări ale cetăţenilor Municipiului Bucureşti şi ale cetăţenilor judeţului Ilfov, avem peste 1.000 de sesizări, care reclamă faptul că se simte un disconfort olfactiv şi persistent, repetitiv, în cartierele Pajura, Bucureştii Noi, Crângaşi, Militari, Drumul Taberei şi localităţile Chiajna şi Chitila. În urma acestui fapt, am solicitat Agenţiei pentru Protecţia Mediului din Bucureşti să efectueze determinări în zonele unde s-au făcut sesizări, cu autolaboratorul din dotarea proprie. În urma interpretării buletinelor de analiză, s-a identificat ca indicator cu valori limită depăşite, hidrogenul sulfurat. Astfel, am ordonat Gărzii de Mediu Bucureşti şi Ilfov ca, în cursul săptămânii trecute să desfăşoare controale în zonă pentru a identifica sursa de poloare. Din datele preliminare, principala sursă de poluare, potenţial poluatoare, este depozitul de deşeuri menajere din raza Sectorului 1 Bucureşti", a declarat Comisarul General al Gărzii Naţionale de Mediu, Bogdan Gheorghe Trif.

Bogdan Trif a mai adăugat că începând de luni, comisarii Gărzii de Mediu Bucureşti şi ai Gărzii Naţionale de Mediu vor desfăşura un control amplu la groapa de gunoi, având ca principal scop identificarea potenţialelor pierderi pe instalaţie care cauzează această poluare.

„Împreună cu Agenţia Naţională de Mediu Bucureşti o să stabilim un program de monitorizare atentă a acestei instalaţii, cu puncte de monitorizare continue. Controlul va dura minimum două săptămâni, urmând ca imediat după control să vă ţinem la curent cu rezultatele pe care le găsim", a mai spus comisarul.

Dacă se descoperă cu certitudine că IRIDEX-ul este sursa poluării, ei vor avea la dispoziţie 60 de zile să rezolve problema, altfel vor fi impuse sancţiuni şi va fi suspendată activitatea pe o perioadă de şase luni.

Valorile descoperite de Ministerul Mediului nu sunt încă un pericol pentru bucureşteni, dar comisarul a dat asigurări că ministerul va colabora şi cu direcţiile de sănătate publică.

 L-au prins conducând cu 124 km/h în localitate, în România. Şoferul i-a spus o singură frază judecătorului, care, apoi, l-a iertat complet

Citeşte mai multe despre:   Ministrul Mediului,   anuntul,   Stiri Bucuresti,   oras,   Capitala