Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Consiliul General a aprobat bugetul Primăriei Capitalei pe anul 2020 - circa 10 miliarde lei. Cum sunt distribuiți banii

Consiliul General a aprobat bugetul Primăriei Capitalei pe anul 2020 - circa 10 miliarde lei. Cum sunt distribuiți banii

Un articol de: B1.ro - 14 Feb 2020, 12:47
Foto: Inquam Photos / George Calin Eveniment

Consiliul General a aprobat vineri bugetul Primăriei Capitalei pe anul 2020. Acesta este estimat la la circa 10 miliarde lei (echivalentul a 2,1 miliarde de euro), potrivit proiectului afișat în dezbatere publică pe site-ul municipalității.

Primarul General, Gabriela Firea: "Prioritățile Primăriei Capitalei pentru anul 2020 se reflectă clar în proiectul de buget care se află în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Capitalei, timp de 15 zile, de vineri, 23 ianuarie.

Astfel, cea mai mare sumă - aprox. 518 milioane euro - este alocată pentru proiectele de infrastructură menite să fluidizeze traficul, pentru continuarea programului de înnoire a parcului auto al STB cu mijloace de transport nepoluante, subvenția pentru transportul public, dar și pentru proiecte care vizează combaterea poluării din Capitală!

De asemenea, aprox. 100 de milioane de euro alocăm anul acesta domeniului sănătății, prioritare fiind construcția Spitalului Metropolitan, continuarea investițiilor, modernizarea și dotarea, atât a celor 19 spitale aflate în administrarea Primăriei Capitalei, cât și a celor peste 600 de cabinete școlare, pentru achiziția de apartamente destinate personalului medical, dar și pentru proiectele derulate de ASSMB.

Alte 45 de milioane de euro sunt destinate domeniului consolidărilor, 115 milioane de euro pentru proiectele din domeniul asistenței sociale, iar pentru serviciile publice precum termoficare, iluminat public, apă și canalizare, alocăm 223 milioane euro".

Vezi AICI proiectul integral

 

 
Loading...