Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Bulgaria și România au semnalat un posibil veto asupra acordului UE-Canada din cauza problemei vizelor

Bulgaria și România au semnalat un posibil veto asupra acordului UE-Canada din cauza problemei vizelor

Un articol de: - 16 Mai 2016, 11:33
Eveniment

România şi Bulgaria ar putea bloca acordul dintre UE şi Canada. Cele doua ţări au anunţat printr-o scrisoare comună că vor vota împotriva înțelegerii din cauza 'tratamentului discriminatoriu' aplicat de guvernul de la Ottawa cetăţenilor români si bulgari în materie de vize. Textul a fost prezentat înaintea unei reuniuni a miniştrilor comerţului din UE.

“Ar fi foarte dificil pentru guvernele din Bulgaria şi România, în circumstanţele actuale, să găsească argumente pentru a promova adoptarea atât timp cât Canada impune în continuare un tratament discriminatoriu cetăţenilor noştri”, se arată într-o scrisoare a ambasadorilor român şi bulgar la Uniunea Europeană.

Documentul a fost prezentat înaintea unei reuniuni a miniştrilor comerţului din Uniunea Europeană, care a avut loc la Bruxelles. Acest demers survine pe fondul planurilor UE de a oficializa un acord de parteneriat strategic şi liber schimb cu Ottawa cu ocazia viitorului summit UE-Canada, din luna octombrie, scrie Agerpres.

Ambasadorul bulgar Dimităr Ţancev le-a spus miniștrilor europeni că absenţa angajamentului din partea părţii canadiene şi a unui calendar precis de eliminare a obligativităţii vizelor pune guvernul bulgar într-o situaţie foarte neplăcută în a-şi da acordul pentru tratatul comercial.

Potrivit unei surse diplomatice, comisia Europeană a asigurat Bulgaria şi România că depune eforturi pentru a obţine reciprocitatea vizelor, afirmând însă că aceste state nu ar trebui să amestece disputa legată de vize cu acordul comercial.

Citeşte mai multe despre:   vize,   Canada,   Bulgaria