Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, propune dezbatere pe marginea proiectului Centurii Capitalei (VIDEO)

Preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, propune dezbatere pe marginea proiectului Centurii Capitalei (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 02 Noi 2018, 15:44
Preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, propune dezbatere pe marginea proiectului Centurii Capitalei (VIDEO) Eveniment

Preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, şi purtătorul de cuvânt Alexandru Nazare au anunţat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, lansarea unei invitaţii către primarul general Gabriela Firea şi ministrul Transporturilor, Lucian Şova, privind organizarea unei dezbateri privind Centura Capitalei.

"Noi am demonstrat că avem soluţii, dar vrem să arătăm public că punem interesele bucureşteanului mai presus de interesele noastre sau interesele de partid. De aceea vrem să organizăm o dezbatere publică, o consultare publică în care să invităm toate părţile importante. PNL Bucureşti invită pe primarul general Gabriela Firea, pe ministrul Transporturilor, Lucian Şova, toate partidele prezente în Consiliul general, şi USR şi PMP şi ALDE şi toate organizaţiile non-guvernamentale interesate de Bucureşti, toate organizaţiile non-guvernamentale cu specific pe infrastructură, experţii de la Banca de Investiţii şi ai Comisiei Europene de la Directoratul de Politică Regională să participe la această dezbatere pentru că scopul este să clarificăm o dată pentru totdeauna ce conţine proiectul de centură şi care este graficul de implementare. Aceste proiecte nu se pot realiza într-un mandat, nu depind de un singur partid politic, de aceea trebuie să ne punem împreună de acord asupra unui grafic de implementare a proiectului", a spus Nazare, într-o conferinţă de presă, precizând că dezbaterea va avea loc pe 15 noiembrie, la Parlament.

Acesta a subliniat că în prezent proiectul privind centura Bucureştiului nu este trimis la Bruxelles.

"Trebuie să ne lămurim ce componentă are proiectul de centură, centura existentă, plus pasajele, plus centura la nivel de autostradă, ce valoare are acest proiect şi în momentul respectiv să ieşim din această dezbatere şi proces de consultare cu un termen clar, cu un grafic de executare a centurii", a afirmat Nazare.

La rândul său, preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, a precizat că a discutat cu conducerea partidului cu privire la dezbatere.

El a menţionat şi că în campania "Deblocăm Bucureştiul", care vizează şapte proiecte, respectiv Centura Bucureştiului, extinderea metroului, finalizarea lucrărilor de infrastructură, eficientizarea sistemului de semaforizare, modernizarea RATB, construirea de parcări gratuite la intrările din oraş şi încurajarea utilizării bicicletelor, au fost strânse aproximativ 20.000 de semnături.

"Sunt deja peste 10.000 de semnături în mod fizic şi cel puţin tot atâtea strânse în mediul online. Nu avem un target final. Vrem să facem această campanie cât mai temeinic, să discutăm cu toţi acei bucureşteni care sunt de acord să semneze pentru cele şapte priorităţi şi apoi cu toate aceste semnături şi cu soluţiile noastre să îi determinăm pe cei din guvernarea naţională şi locală să ia atitudine", a spus Cristian Buşoi.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.Au găsit, lângă Mangalia, o peşteră veche de 5,5 milioane ani. A venit NASA! Au descoperit în ea ceva şoc! Au mai văzut asta doar pe Marte

Citeşte mai multe despre:   Cristian Busoi,   PNL,   Stiri Bucuresti