Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Buzău: Două unităţi de învăţământ trec pe scenariul roşu de funcţionare, iar o alta revine la scenariul verde

Buzău: Două unităţi de învăţământ trec pe scenariul roşu de funcţionare, iar o alta revine la scenariul verde

Un articol de: Traian Avarvarei - 08 Oct 2020, 16:03
Buzău: Două unităţi de învăţământ trec pe scenariul roşu de funcţionare, iar o alta revine la scenariul verde Eveniment

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Buzău a decis, joi, trecerea pe scenariul roşu de funcţionare a două unităţi de învăţământ din judeţ şi a două grupe de elevi din alte două instituţii.


 

Buzău: Două unităţi de învăţământ trec pe scenariul roşu de funcţionare

 

Două școli, dar și două grupe de elevi din alte două instituţii trec în scenariul trei, adică vor face cursuri exclusiv online, după ce au fost confirmate mai multe cazuri de infectare cu noul coronavirus în rândul micuților, dar și al cadrelor didactice.

Este vorba despre Colegiul Naţional "Bogdan Petriceicu Haşdeu" şi Şcoala Gimnazială nr.7 din municipiul Buzău, în care activitatea didactică se va desfăşura online şi de o clasă de la liceul Liceul Teoretic "Alexandru Marghiloman" din municipiul Buzău şi o grupă de la Grădiniţa cu program prelungit nr.2 Râmnicu Sărat, transmite Instituţia Prefectului Buzău.


 

Se reiau cursurile la Liceul Teoretic Ruşeţu din BuzăuTotodată, autorităţile au decis reluarea cursurilor faţă în faţă la Liceul Teoretic Ruşeţu şi în două clase de la alte două unităţi de învăţământ din judeţul Buzău.

Conform datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Buzău, la această dată sunt înregistrate pe teritoriul judeţului, patru focare de infecţie cu SARS-CoV-2 la Centrul de Integrare cu Terapie Ocupaţională (CITO) Râmnicu Sărat, unde sunt 42 persoane confirmate pozitiv, la Şcoala gimnazială nr. 11 Buzău, unde au fost depistate patru persoane cu noul coronavirus, la Colegiul Naţional "B.P Hasdeu" şi la Liceul cu Program Sportiv din municipiul Buzău, unde au fost confirmate pozitiv câte trei persoane.

"În cazul focarului de la CITO, DSP a dispus evaluarea cazurilor confirmate de către medicii specialişti şi izolarea la nivelul centrului sau spitalului în funcţie de complexitatea şi gravitatea cazurilor, asigurarea unor circuite epidemiologice separate la nivelul centrului, care să permită carantinarea contacţilor sau izolarea pacienţilor. În cazul focarelor de la unităţile de învăţământ, DSP a dispus identificarea contacţilor direcţi ai cazurilor confirmate şi carantinarea acestora, testarea contacţilor apropiaţi simptomatici ai cazurilor confirmate, aplicarea procedurilor de curăţenie şi dezinfecţie terminală, cu firmă specializată, unităţile de învăţământ îşi vor suspenda cursurile faţă în faţă pe o perioadă determinată", au mai transmis reprezentanţii Prefecturii Buzău.


 

Cum sunt adoptate scenariile pentru COVID-19 în școli

 

 A venit acasă și și-a găsit soţul în pat. Când a dat aşternutul la o parte, a împietrit! A plâns ...

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

Reamintim că, potrivit ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății nr. 5.487/1.494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

Hotărârile privind scenariul de funcționare pe parcursul anului școlar se actualizează săptămânal sau ori de câte ori este nevoie.


 

Citeşte mai multe despre:   Stiri Buzau,   scenariu rosu,   anul școlar 2020-2021,   COVID-19,   coronavirus