Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Buzău: Medicii Spitalului Județean amenință cu demisia în bloc dacă nu primesc salarii mai mari (VIDEO)

Buzău: Medicii Spitalului Județean amenință cu demisia în bloc dacă nu primesc salarii mai mari (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 25 Sep 2015, 08:42
Buzău: Medicii Spitalului Județean amenință cu demisia în bloc dacă nu primesc salarii mai mari (VIDEO) Foto: tvsudest.ro Eveniment

Situaţie incredibilă la Buzău, unde spitalul din oraş s-ar putea închide. Peste 90 de medici ameninţă cu demisia în bloc dacă nu primesc salarii mai mari, informează B1 TV.

Practic, doctorii vor lefuri mai mari decât cele ce vor rezulta din creşterea cu 25% stabilită deja de guvernanţi, condiţii optime pentru pacienţi, alocarea a cel puţin 7 la sută din PIB pentru Sănătate şi plata corectă a orelor de gardă.

Managerul spitalului spune că e de acord cu orice forma de protest şi speră să nu se ajungă la o plecare în masă a medicilor, pentru că cei care vor avea de suferit vor fi pacienţii.

"Noi am decis că această situație nu mai poate continua mai jos de atât. Statul nu poate să ne împingă. Din cei 93 de medici ai spitalului, 75% au optat pentru demisia în bloc în situația în care se ajunge la un conflict deschis. Spitalul probabil va funcționa cu medicii care nu opteză pentru demisie, ci numai pentru grevă", a declarat Victor Ioniţă, preşedintele Sindicatului Independent al Medicilor.

Medicii din spitalul judeţean Buzău spun că vor recurge la această formă de protest pentru că sunt angajaţi de mulţi ani în unitatea medicală şi nu au simţit nicio schimbare în bine în ce priveşte salariul sau îmbunătăţirea condiţiilor de muncă.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Buzău, sub autoritatea căruia se află spitalul, sunt îngrijoraţi de forma de protest la care vor să recurgă medicii. Si managerul unitatii medicale spune ca daca se va ajunge la o demisie in bloc orasul Buzău va rămâne fara Spitalul Județean.

"Este o formă radicală, dacă îşi vor da demisia trebuie să iau act in 20 de zile lucrătoare, apoi vor înceta contractele de muncă şi atunci dacă se ajunge la această formă spitalul va trebui închis, pt ca fără medici nu putem funcţiona", a precizat Laurenţiu Damian, managerul Spitalului Judeţean.

Până acum, protestatarii nu au anunțat oficial conducerea spitalului de inițiativa lor, dar spun că vor face o listă cu revendicări pe care o vor prezenta peste două săptămâni în adunarea generală.

Buzău: Medicii Spitalului Județean amenință cu demisia în bloc dacă nu primesc salarii mai mari


Citeşte mai multe despre:   Stiri Buzau,   medici