Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Buzău: Un nou focar de COVID-19 raportat la un cămin de bătrâni

Buzău: Un nou focar de COVID-19 raportat la un cămin de bătrâni

Un articol de: George Lupu - 12 Ian 2021, 10:11
Buzău: Un nou focar de COVID-19 raportat la un cămin de bătrâni Foto: hepta.ro/ Abaca Press / Aditya Sutanta/ABACA Eveniment

Un nou focar de COVID-19 a fost depistat marți la un centru social din județul Buzău. Zeci de noi cazurid e coronavirus au fost identificate într-un cămin de bătrâni în ultimele 24 de ore.

 

Focar de COVID-19 în Buzău

 

Un număr de 25 de persoane, dintre care 23 de beneficiari şi 2 angajaţi, au fost depistaţi cu coronavirus.

Vizat ar fi azilul de bătrâni din localitatea Smeeni, primul focar activ în acest moment în județul Buzău.  Alţi 2 angajaţi ai instituţiei sunt de asemenea infectaţi, la acest moment.

În ceea ce privește starea celor infectați, 2 dintre bătrâni sunt internaţi în spital, ceilalţi sunt trataţi şi monitorizaţi în cadrul azilului.

Judeţul Buzău a ajuns să numere, de la debutul pandemiei, un total de 8608 bolnavi de coronavirus.  Multe dintre focarele care au evoluat la nivelul judeţului au fost în spitale sau în cămine de ocrotire socială.

 

Ultimul bilanț al pandeiei de COVID-19

 Bătrânul a sunat la uşa ei, i-a dat o scrisoare şi apoi a dispărut. Când a deschis-o, s-a PRĂBUȘIT. Ce scria acolo

Amintim că bilanțul epidemiei de coronavirus în România a ajuns, luni, la 673.271 de infectări și 16.725 decese. Sunt 1.987 de români depistați pozitiv în ultimele 24 de ore.

Cele mai multe noi cazuri au fost raportate în București (662). Capitala e urmată de Timiș, Ilfov, Cluj, Maramureș și Constanța. Ilfovul rămâne lider în topul județelor cu cele mai mari rate de infectare. El e urmat de Timiș, București, Cluj și Constanța.

Alți 399 au fost reconfirmați în urma retestărilor.

Tot în ultima zi, 71 de pacienți COVID-19 au murit. Este vorba despre 48 bărbați și 23 femei, pacienți în spitalele din Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Gorj,  Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Vâlcea și București.

Citeşte mai multe despre:   Stiri Buzau