Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Părinții au intrat în febra cadourilor pentru educatoare: 500 de lei în plic, îngrijitoarele 300, voucher pentru directoare (FOTO)

Părinții au intrat în febra cadourilor pentru educatoare: 500 de lei în plic, îngrijitoarele 300, voucher pentru directoare (FOTO)

Un articol de: B1.ro - 26 Noi 2018, 09:04
Părinții au intrat în febra cadourilor pentru educatoare: 500 de lei în plic, îngrijitoarele 300, voucher pentru directoare (FOTO) Eveniment

Părinții au intrat în febra cadourilor pentru educatoare și personalul din grădinițe. Câțiva dintre ei, care au copiii înscriși la o grădiniță din București, au trimis jurnaliștilor edupedu.ro discuțiile de pe Whatsapp pe această temă, pentru a trage un semnal de alarmă. Ei susțin că nu este normal să dea atât de mulți bani pentru aceste cadouri, sau ca banii să fie puși pur și simplu în plic și dați educatoarelor și îngrijitoarelor.

Cadourile sunt ilegale și imorale, după cum prevede codul de etică aprobat de Ministerul Educației. 

Totul pornește la părintele ”alfa”, cel care guvernează, de regulă, inițiativele de tot felul în grupul respectiv. Tot el propune cheta, apoi se stabilește numărul de persoane care ar trebui să primească ”atențiile”  și de aici începe discuția despre sumele ce trebuie date. Părintele cu inițiativa propune și să nu fie scrise pe plicuri numele copiilor.

”Eu cred ca doamnele ar fi mulțumite dacă ar primi câte 500 de lei, îngrijitoarele câte 3 și pentru dna asistentă și directoare ar fi ok și o atenție sau voucher pe la Ikea/emag”, scrie un părinte.

Așa se face că suma finală ar trebui să fie ”undeva la 2000 de lei minim”, potrivit unei prime concluzii a părinților. 

Unii dintre părinți dau semnale că nu sunt de acord, dar opiniile lor sunt ignorate. 

Pentru protecția participanților, discuția este redirecționată spre un alt număr, așa se explică faptul că mesajele se succed atât de rapid.

Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...