Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Caii de la Letea, protagoniştii unui documentar realizat de France 24 (VIDEO)

Caii de la Letea, protagoniştii unui documentar realizat de France 24 (VIDEO)

Un articol de: - 22 Mai 2011, 18:59
Caii de la Letea, protagoniştii unui documentar realizat de France 24 (VIDEO) Eveniment

Povestea cailor sălbatici de la Letea a ajuns şi la televiziunea France 24, care a realizat un reportaj cu privire tratamentul la care sunt suspuse aceste animale, vândute pentru carne unei firme italiene, fără ca autorităţile să ia vreo măsură pentru a împiedica acest lucru.

Documentarul realizat în Delta Dunării prezintă caii sălbatici ca pe o comoară a biosferei, trăgând un semnal de alarmă față de indiferenţa autorităților. 

Fără a fi supravegheați și îngrijiți, caii de la Letea s-au înmulțit în libertate, reușind să supraviețuiască pe timp de iarnă hrănindu-se cu scoarța copacilor.

Autoritățile române și-au dat acordul ca animalele să fie duse la abator, pretextând că acestea ar distruge pădurea, fără a lua în considerare soluția protejării și hrănirii animalelor pe timp de iarnă.

Pe de altă parte, autoritățile s-au folosit de imaginea biosferei din Delta Dunării pentru a crea și promova un brand de țară, menit să atragă turiști străini în 2009.

În reportajul realizat, jurnaliștii de la France 24 afirmă că există fonduri europene care ar putea fi accesate pentru ca autoritățile să amenajeze un parc pentru caii de la Letea, protejând astfel și ecosistemul, și animalele.

Reportaj France 24 despre caii de la Letea
Embed:


Citeşte mai multe despre:   delta dunarii