Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Poliţia Română, apel către proprietarii câinilor de rasă: Ce trebuie să facă aceştia pentru a nu risca amenzi sau chiar dosar penal

Poliţia Română, apel către proprietarii câinilor de rasă: Ce trebuie să facă aceştia pentru a nu risca amenzi sau chiar dosar penal

Un articol de: B1.ro - 05 Ian 2019, 21:42
Poliţia Română, apel către proprietarii câinilor de rasă: Ce trebuie să facă aceştia pentru a nu risca amenzi sau chiar dosar penal Eveniment

Poliţia Română lansează un apel către toţi cei care proprietarii câini de rase pentru a se informa privind legislaţia în vigoare care reglementează extrem de clar felul în care aceste animale sunt deţinute şi ce obligaţii au stăpânii lor.

Mai mult, poliţiştii vor relua controale la nivelul întregii ţări pentru a identifica toate patrupedele ţinute în locuinţe, indiferent dacă e casă sau apartament, conform ştirileprotv.ro.

Cei care nu îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege, riscă nu doar amenzi, dar şi dosar penal.

Pe site-ul Asociației Chinologice sau al poliției sunt informații despre rasele de câini vizate, precum și clasificarea lor. Poliția Română spune că cei care au astfel de câini sunt obligați să-i înregistreze la poliție, după ce, în prealabil, au obținut documente de la Asociația Chinologică, care stabilesc rasa și categoria din care fac parte animalele.

În plus, proprietarii sunt obligaţi să castreze animale, în special câinii de atac, dar și să cumpere asigurări de răspundere civilă, pentru că există situații de risc și trebuie ca eventualele pagube să fie acoperite.

În 2018, în urma controalelor, au fost identificați 32.000 de câini neînregistrați oficial, astfel că proprietarii au fost amendați ori s-au ales cu dosare penale.