Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Câinii maidanezi au creat o gaură în bugetul statului, în primele patru luni ale anului. VEZI cum s-a întâmplat

Câinii maidanezi au creat o gaură în bugetul statului, în primele patru luni ale anului. VEZI cum s-a întâmplat

Un articol de: B1 TV - 21 Mai 2012, 18:04
Foto: stiri.com.ro Eveniment

Câinii maidanezi din Capitală au creat o gaură în bugetul statului de 2,5 milioane de euro. Vorbim despre bani plătiţi în primele patru luni ale acestui an, pentru tratarea oamenilor muşcaţi de câinii vagabonzi.

Pentru fiecare bucureştean muşcat de maidanezi statul a cheltuit nu mai puţin de 2.000 de lei în primele patru luni ale acestui an.

Asta susţin reprezentanţii Institutului Matei Balș care spun că situaţia este alarmantă dacă ne gândim că din cele peste 5.800 de persoane muşcate de câinii comunitari, peste 1.200 sunt copii. Mai mult, din totalul victimelor care s-au prezentat până în luna mai la Institutul Matei Balş, peste 4.700 au fost vaccinate antirabic, peste 4.300 antitetanos şi peste 280 au primit ser antirabic.

Pentru că pacientului nu i se cere nici un ban, suma necesară pentru tratament vine de la bugetul statului. Potrivit unei statistici a spitalului Matei Balş, în luna aprilie, cele mai multe persoane mușcate de câini au fost din Sectorul 2 al capitalei.

Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor estimează că în Bucureşti trăiesc aproximativ 50.000 de câini fără stăpân. Pentru aceştia, Municipalitatea dispune însă de 500 de locuri în cele două adăposturi destinate maidanezilor.

La sfârşitul anului trecut, Protecţia Animalelor a început extinderea unuia dintre ele. În plus, Municipalitatea va folosi pentru adăpostirea câinilor fără stăpân şi clădirile construite de ONG-uri.

Câinii maidanezi, o gaură în bugetul statului
Embed:


Citeşte mai multe despre:   caini,   maidanezi,   buget,   stat,   costuri
 
Loading...