Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Calculatoarele UPU Târgu Neamţ, virusate după ce au fost accesate inclusiv site-uri de filme pentru adulți (VIDEO)

Calculatoarele UPU Târgu Neamţ, virusate după ce au fost accesate inclusiv site-uri de filme pentru adulți (VIDEO)

Un articol de: Raluca Tindeche - 11 Apr 2021, 16:08
Calculatoarele UPU Târgu Neamţ, virusate după ce au fost accesate inclusiv site-uri de filme pentru adulți (VIDEO) Eveniment

Calculatoarele Centrului de Primire Urgenţe Târgu Neamţ, județul Neamț, au fost virusate, după ce ar fi fost accesate diverse site-uri de filme, inclusiv filme pentru adulţi, informează Mesagerul de Neamț. 

Maria Vrânceanu, membru în Consiliul de Administraţie al spitalului, a precizat, că pe data de 2 aprilie a mers împreună cu soţul ei la Centrul de Primire Urgenţe, având o problemă de sănătate. Ea a observat atunci că s-a blocat tot triajul şi s-a interesat care a fost cauza acestei probleme. 

„S-a descoperit de către inginerul IT că respectivul calculator de la triaj se blocase din cauza unor viruşi, apăruți ca urmare a faptului că în noaptea precedentă s-a intrat pe site-uri cu filme şi lucruri pe care nu le pot spune aici. Ceea ce este anormal şi mi se pare de neacceptat. Nu vă mai spun că afară erau şi două ambulanţe cu pacienţi în ele, cu suspecţi Covid”, a povestit Maria Vrânceanu, conform sursei citate. 

 

Directorul spitalului: O să facem o anchetă internă

 

Directorul spitalului, Alexandru Pătraşcu, a precizat că au fost accesate anumite site-uri cu filme care au dus la virusarea calculatorului. Acesta mai spune că va fi făcută o anchetă internă.

„Responsabilul de la serviciul care se ocupă de partea de IT a constatat că acel calculator de la triaj din CPU s-a blocat din cauză că au fost accesate anumite site-uri. Noi am încercat să dăm posibilitatea angajaţilor CPU să-şi facă pregătirea profesională online, dar probabil s-au relaxat şi au accesat site-uri care nu ţin de partea medicală. Au fost accesate site-uri cu filme. Acum accesul este restricţionat şi cei de la CPU au fost înştiinţaţi că pot accesa telefoanele personale de pe reţeaua WI-FI a spitalului. O să facem o anchetă internă”, a afirmat directorul unităţii medicale.

 

Gata, e oficial! Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea

 

Citeşte mai multe despre:   calculator virusat,   Spitalul de Urgenta Neamt