Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Părinții reclamă organizarea OLIMPIADELOR. Ministerul Educaţiei dă din umeri

Părinții reclamă organizarea OLIMPIADELOR. Ministerul Educaţiei dă din umeri

Un articol de: B1.ro - 19 Mar 2018, 12:25
Părinții reclamă organizarea OLIMPIADELOR. Ministerul Educaţiei dă din umeri Eveniment

Mai mulți părinți contestă modul în care a fost stabilit calendarul olimpiadelor școlare, toate competițiile fiind programate în intervalul 1-8 aprilie, ceea ce limitează dreptul elevilor de a participa la mai multe concursuri, scrie Libertatea.

MEN spune că structura anului școlar, în care este cuprins și calendarul olimpiadelor, a fost stabilit în februarie 2017, în urma consultării federațiilor sindicale din învățământ, respectiv a asociațiilor de părinți și de elevi, iar acum calendarul nu mai poate fi modificat.

Astfel, intervalul în care se pot desfășura fazele naționale nu permite fizic posibilitatea organizării acestora fără suprapuneri în cazul unor discipline. Precizăm că structura anului școlar a fost stabilită în urma consultării federațiilor sindicale din învățământ, respectiv a asociațiilor de părinți și de elevi. 
Calendarul competițiilor școlare pentru anul școlar 2017-2018 a fost deja aprobat și publicat pe www.edu.ro, în consecință nu mai pot fi operate modificări în acest moment”, spun oficialii Ministerului Educației.

Potrivit MEN, sunt 100 de olimpiade și concursuri școlare, 80 pentru toate disciplinele și 20 de concursuri școlare sportive.

Citeşte mai multe despre:   MEN,   olimpiade 2018