Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Calendarul probelor de simulare pentru Bacalaureat 2021. Elevii de a XII-a își testează cunoștințele, începând din 22 martie

Calendarul probelor de simulare pentru Bacalaureat 2021. Elevii de a XII-a își testează cunoștințele, începând din 22 martie

Un articol de: Vladimir Ionescu - 01 Mar 2021, 18:35
Calendarul probelor de simulare pentru Bacalaureat 2021. Elevii de a XII-a își testează cunoștințele, începând din 22 martie foto: Pixabay Eveniment

Prima probă a Examenului de Bacaluareat din anul școlar 2020-2021 va avea loc în vară, pe 22 iunie, când elevii vor susține testarea scrisă la limba și literatură română, însă până atunci aceștia își vor face „încălzirea” în cadrul simulărilor, care debutează oficial în 22 martie 2021.

Calendarul probelor de simulare pentru Bacalaureat 2021

 

Anul școlar decurge în circumstanțele speciale generate de pandemia de COVID-19 și măsurile de prevenție sanitară aplicate în consecință, iar în prezent doar o parte dintre elevi merg efectiv la clase, iar pentru restul predarea se desfășoară în sistem online – există trei scenarii de desfășurare a activității didactice, scenarii ce sunt adaptate la situația epidemiologică din fiecare localitate.

În acest context, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat că examenele naționale vor fi susținute cu prezență fizică.

„Examenele naţionale vor fi cu prezenţă fizică, deci (elevii, n.r.) vor trebui să fie foarte bine pregătiţi. Aţi văzut ce se întâmplă cu acele cazuri evaluare în online care au dat posibilitatea de fraudă, deci nu vrem ca aceste lucruri să se repete”, a adăuga ministrul.

Proba de limba și literatura română

 

Ca întotdeauna, examenul la limba română este cel care inaugurează seria de probe scrise din cadrul Examenului de Bacalaureat. Simularea va avea loc în 22 martie 2021, potrivit calendarului prezentat de Edu.ro.

Proba obligatorie a profilului

 

Simularea probei obligatorii a profilului este următoarea în ordine cronologică și va avea loc la o zi distanță de cea susținută pentru limba și literatura română, adică pe 23 martie 2021.

Proba la alegere a profilului și specializării

 

A treia simulare este cea referitoare la proba la alegere a profilului și specializării. Această testare se va desfășura pe 24 martie 2021.

Proba de limbă literatură maternă

 

Seria de simulări pentru Examenul național de Bacalaureat din 2021 este completată de cea pentru proba de limbă și literatură maternă. Această simulare va avea loc în 25 martie 2021.

Ce măsuri vor lua autoritățile pentru a preveni răspândirea COVID-19

 

Deși este încă devreme pentru a cunoaște cu exactitate regulile de protecție sanitară ce vor fi impuse de autorități pentru ca Bacalaureatul să se desfășoare în siguranță, este de așteptat să fie introduse o serie de măsuri specifice adaptate la evoluția epidemiologică.Acestea sunt NOILE SIMPTOME care pot indica o agravare a COVID-19. Vezi LISTA completă

Spre exemplu, în anul 2020, în plină pandemie de COVID-19, elevilor le-a fost măsurată temperatura – care nu trebuia să depășească 37,3 grade Celsius – la intrarea în școală, iar măștile de protecție și dezinfectantul au fost nelipsite.

Totodată, a fost realizată curățenia și dezinfectarea pardoselilor, a obiectivelor din sala de curs, a clanțelor, a mânerelor de la geamuri și a pervazelor de la ferestre, prin ștergere cu apă și detergent, iar apoi cu substanțe biocide. Potrivit autorităților, spațiile au fost dotate cu mesaje de informare privind măsurile igienico-sanitare, iar intrările și ieșirile au fost semnalizate și dezinfectate în mod regulat.

Când are loc Examenul de Bacalaureat în 2021

 

 • 31 mai - 4 iunie: Înscrierea candidaților la prima sesiune de exament;
   
 • 4 iunie: Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a / a XIII-a;
   
 • 14 - 16 iunie: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română;
   
 • 16 - 17 iunie: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă;
   
 • 18 - 23 iunie: Evaluarea competențelor digitale;
   
 • 23 - 25 iunie: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională;
   
 • 28 iunie: Limba și literatura română, proba scrisă;
   
 • 29 iunie: Proba obligatorie a profilului, proba scrisă;
   
 • 30 iunie: Proba la alegere a profilului și specializării, proba scrisă;
   
 • 1 iulie: Limba și literatura maternă, proba scrisă;
   
 • 5 iulie: Afișarea rezultatelor la probele scrise, până la ora 12, și depunerea contestațiilor, între 12 și 18;
   
 • 6 - 9 iulie: Rezolvarea contestațiilor;
   
 • 9 iulie: Afișarea rezultatelor finale.