Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Calendarul probelor de simulare pentru Evaluarea Națională 2021. Când își testează cunoștințele elevii de clasa a VIII-a

Calendarul probelor de simulare pentru Evaluarea Națională 2021. Când își testează cunoștințele elevii de clasa a VIII-a

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 03 Mar 2021, 18:09
Calendarul probelor de simulare pentru Evaluarea Națională 2021. Când își testează cunoștințele elevii de clasa a VIII-a Foto: Pixabay Eveniment

Ministerul Educației a anunțat că simulările examenelor naționale vor avea loc la finalul lunii martie. De asemenea, pentru Evaluarea Naţională 2021 și Bacalaureat 2021 au fost publicate deja teste de antrenament.

 

Calendarul probelor de simulare pentru Evaluarea Națională 2021

 

Simularea Evaluării Naţionale 2021, pentru elevii clasei a VIII-a, are loc în perioada 29 - 31 martie. Cât despre simulările pentru examenul de Bacalaureat, ele se vor desfășura în intervalul 22 - 25 martie.

Proba de Limba si literatura română

Elevii claselor a VIII-a vor da prima simulare, la proba Limba şi literatura română, pe 29 martie.

Proba de Matematică

Cea de-a doua simulare pentru Evaluarea Națională va avea loc pe 30 martie, la Matematică.

Proba de Limba și literatura maternă

O zi mai târziu, pe 31 martie, va avea loc simularea la Limba şi literatura maternă, pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă.

Reamintim că anul trecut simulările au fost anulate din cauza pandemiei de coronavirus.

 

Ce măsuri se vor lua pentru a preveni răspandirea COVID-19

 

La fel ca anul trecut în timpul examenelor propriu-zise, e de așteptat ca autoritățile centrale, cele locale și conducerile școlilor să ia măsuri speciale pentru ca examenele să se desfășoare în condiții de siguranță sanitară și să fie limitat pe cât posibil riscul de infectare cu coronavirus.Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români

Portul măștii de protecție ar putea fi obligatoriu, la fel și păstrarea distanței sociale. 

Cel mai probabil, la fel ca anul trecut, în unitățile de învățământ vor fi dispuse culoare speciale de intrare / ieșire, pentru a se evita aglomerațiile. De asemenea, foarte probabil vor fi puse la dispoziția școlilor dispozitive cu dezinfectant.

 

Când are loc Evaluarea Națională în 2021

 

Examenul de Evaluare națională pentru elevii din clasa a VIII - a va avea loc între 22 și 25 iunie 2021.

Calendar Evaluarea Națională 2021:

  • 07 - 11 iunie 2021 - Înscrierea la evaluarea națională
  • 11 iunie 2021 - Încheierea cursurilor pentru elevii de clasa a VIII-a
  • 22 iunie 2021 - Limba și literatura română – probă scrisă
  • 24 iunie 2021 - Matematica – probă scrisă
  • 25 iunie 2021 - Limba și literatura maternă – probă scrisă
  • 29 iunie 2021 - Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 14:00)
  • 29 iunie 2021 (ora 16:00 – ora 19:00) - 30 iunie 2021 (ora 8:00 – ora 12:00) - Depunerea contestațiilor
  • 30 iunie - 4 iulie 2021 - Soluționarea contestațiilor
  • 4 iulie 2021 - Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

 

Ce s-a schimbat în programa pentru Evaluarea Națională

 

La începutul lunii trecute, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că programa pentru Evaluarea Națională, dar și pentru Bacalaureat, a fost modificată, dat fiind că predarea pe primul semestru s-a realizat mai mult online, deci există pierderi în procesul de învățare.

„Această adaptare vizează doar tematica de examen. Se va încerca prin programul de acțiuni remediale recuperarea cât mai eficientă a tuturor aspectelor cuprinse în programele școlare. Această adaptare s-a făcut cu atenție deosebită asupra a ceea ce s-a predat de când școala a intrat în online (lunile noiembrie - februarie), acolo s-a restructurat cel mai puternic tematica de examen”, a declarat Cîmpeanu.

Ministrul a mai afirmat că „elevii de clasa a VIII-a care susțin Evaluarea Națională vor avea o tematică adaptată și din perspectiva predării online din semestrul I al clasei a VIII-a, și din semestrul al II-lea al clasei a VII-a”.

Pe 1 martie a fost publicat al doilea set de teste de antrenament pentru elevii care susțin Evaluarea Națională și Bacalaureatul. Astfel de teste vor apărea săptămânal până în mai, iar de atunci vor fi publicate de două ori pe săptămână.