Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Călin Mitică ar fi obținut influență la Realitatea prin intermediul prieteniei cu Rareș Bogdan

Călin Mitică ar fi obținut influență la Realitatea prin intermediul prieteniei cu Rareș Bogdan

Un articol de: B1 TV - 29 Oct 2014, 10:34
Călin Mitică ar fi obținut influență la Realitatea prin intermediul prieteniei cu Rareș Bogdan Foto: obiectiv.info Eveniment

Omul de afaceri, Călin Mitică, şi realizatorul Realitatea TV, Rareș Bogdan, şi-au petrecut împreună concedii de lux, semn că pe afacerist şi pe jurnalist îi leagă o prietenie la cataramă. Astfel ar fi ajuns Călin Mitică să obțină influență asupra postului Realitatea TV și să-și trateze cu atenție ziariştii protejați, scriu jurnaliştii de la Obiectiv.info.

Călin Mitică ar fi negociat pentru intrarea în parteneriat cu Realitatea TV. Omul de afaceri a negat însă zvonurile legate de posibila achiziţie a staţiilor Realitatea TV din Ardeal.

"Eu nu ştiu nimic de problema asta. Vă rog să mă credeți că, într-o situaţie de criză, nu îşi permitea "Ziua de Cluj" să preia Realitatea. Asta e cea mai mare minciună sfruntată", declara Mitică anul trecut.

Cu toate acestea, Rareş Bogdan, directorul cotidianului "Ziua de Cluj", ar fi confirmat negocierile, după cum notează jurnaliştii de la Vocea Clujului.

Negocierile pentru intrarea în parteneriat cu Realitatea s-ar fi făcut prin intermediul unei alte firme, Presa Zece SRL, potrivit Obiectiv.info. Schema a fost descrisă de jurnalistul Rareș Bogdan, asociat cu Mitică în Clever Media, editorul ziarului Ziua de Cluj, mai notează Obiectiv.info.

"Clever Media nu a preluat nimic. Deci, dacă intrăm într-un parteneriat cu Realitatea, intrăm cu Presa Zece SRL, care este vehiculul cu care am intrat și în acționariatul de la NCN , unde deținem 38%. Deocamdată suntem la stadiul de discuții. Presa Zece SRL este coeditor la Ziua de Cluj", declara Rareș Bogdan, în septembrie 2010.

Actualmente, Rareș Bogdan este realizator la Realitatea TV în București.

În timp, cei doi parteneri de afaceri au devenit prieteni. Mai multe fotografii îi surprind pe Călin Mitică şi Rareş Bogdan împreună, în concedii de lux în Turcia sau pe coasta Sardiniei.

Întreaga carieră de business a lui Călin Mitică se leagă de transportul feroviar. În 2008, o altă firmă deținută de Mitică, CFR SIRV, obținea un contract de de 350 milioane de euro de la CFR pentru repararea a 300 de vagoane. Cealaltă firmă, Remarul 16 Februarie, câștiga 190 milioane de lei pentru vânzarea către CFR Călători a 40 de rame electrice.  

Citeşte mai multe despre:   Rares Bogdan