Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Adjunctul DNA, Călin Nistor, o contrazice pe Kovesi: "Înfiinţarea secţiei de investigare a infracţiunilor în justiţie este un lucru bun" (VIDEO)

Adjunctul DNA, Călin Nistor, o contrazice pe Kovesi: "Înfiinţarea secţiei de investigare a infracţiunilor în justiţie este un lucru bun" (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 03 Aug 2018, 22:10
Adjunctul DNA, Călin Nistor, o contrazice pe Kovesi: "Înfiinţarea secţiei de investigare a infracţiunilor în justiţie este un lucru bun" (VIDEO) Eveniment

Lovitură de teatru! Procurorul-şef adjuct al DNA Călin Nistor o contrazice pe Laura Codruţa Kovesi şi pe procurorii din instituţie care s-au opus înfiinţării unei secţii speciale privind infracţiunile din justiţie.

"Instituţia a avut o altă opinie, eu personal cred că înfiinţarea secţiei de investigare a infracţiunilor în justiţie este un lucru bun. De altfel, e dreptul legiutitorului să aprecizie. Nici nu aş putea spune altfel în condiţiile în care CCR în motivarea deciziei prin care a respins mai multe excepţii de neconstituţionale anterior promulgării legii şi spune că reprezintă o garanţie de independeţă", a precizat adjunctul DNA în emisiunea Sorinei Matei de pe B1TV.

Acesta a făcut şi mai multe precizări privind cele 300 de dosari cu magistraţi despre care a vorbit procurorul Marius Iacob în timpul interviului pentru şefia DNA.

"Ca să fim mai precişi, la acel serviciu cred că în cursul anului 2018 nu au fost decât vreo 70 de dosare care aveau în lucru magistraţi. Celelalte dosare sunt înregistrate la celelalte secţii sau servicii teritoriale din DNA. (...) 

Pare un număr mare de dosare, dar eu vă spun justifica de ce e aşa mare. În dreptul procesual românesc eşti obligat să înregistrezi orice sesizare penală care ar îndeplini condiţiile de la 294 CPP. Dacă cel care sesizează îţi dă fapta, făptuitorul, îşi dă datele de stare civilă, eşti obligat să înregistreză acea sesizare. (...)

În aceste 300 de cauze sunt 6 suspecţi şi 2 inculpaţi. Restul sunt in rem", a dezvăluit Călin Nistor.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.


 S-a stabilit data când va trece România la moneda euro! Adio "lei"!

Citeşte mai multe despre:   DNA,   Laura Codruţa Kovesi