Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Camelia Voiculescu, urmărită penal pentru complicitate la şantaj, împreună cu şeful Intact Publishing şi Antena Group

Camelia Voiculescu, urmărită penal pentru complicitate la şantaj, împreună cu şeful Intact Publishing şi Antena Group

Un articol de: - 11 Iul 2013, 09:57
Foto: B1 TV Eveniment

Preşedintele Intact Media, Camelia Voiculescu, a fost pusă sub urmărire penală, joi, pentru complicitate la şantaj, în dosarul în care directorul Antena Group, Sorin Alexandrescu, este acuzat de şantaj. Informaţia a fost confirmată de procurorii DNA printr-un comunicat de presă, după ce fiica lui Dan Voiculescu a fost audiată la sediul procurorilor anticorupţie din Bucureşti.

Alături de fiica lui Dan Voiculescu a mai fost începută urmărirea penală și pentru George Daniel Matiescu, director general al INTACT PUBLISHING S.R.L., în sarcina căruia s-a reținut complicitate la infracțiunea de șantaj, dar și pentru companiile S.C. ANTENA TV GROUP S.A și  S.C. INTACT PUBLISHING S.R.L., pentru șantaj.

„În cauza penală referitoare la infracțiunea de șantaj reținută în sarcina inculpatului ALEXANDRESCU GEORGE SORIN, director general al ANTENA TV GROUP, ale cărei aspecte au fost inițial mediatizate prin comunicatele din data de 30 mai 2013, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus extinderea cercetărilor și începerea urmăririi penale față de următoarele persoane:

- VOICULESCU CAMELIA – RODICA, asociat la S.C. ANTENA TV GROUP S.A. și la S.C. INTACT PUBLISHING S.R.L., în sarcina căreia s-a reținut complicitate la infracțiunea de șantaj,
- MATIESCU GEORGE DANIEL, director general al INTACT PUBLISHING S.R.L., în sarcina căruia s-a reținut complicitate la infracțiunea de șantaj,
- persoana juridică S.C. ANTENA TV GROUP S.A., în sarcina căreia s-a reținut infracțiunea de șantaj,
- persoana juridică S.C. INTACT PUBLISHING S.R.L., în sarcina căreia s-a reținut infracțiunea de șantaj
, se arată în comunicatul DNA.

Vezi AICI comunicatul integral emis de DNA

Conform unor surse din interiorul anchetei, citate de B1 TV, există indicii cu privire la participarea şi a altor persoane fizice şi juridice care au fost complici în dosarul de şantaj. Printre ele se numără şi Corina Voiculescu care ar apărea şi ea în dosarul DNA. Potrivit aceloraşi surse, în dosarul de şantaj ar figura şi Grupul Industrial GRIVCO, FUNDAŢIA DAN VOICULESCU PENTRU DEZVOLTAREA ROMÂNIEI, dar şi INTACT PRODUCTION.

Din Ordonanța de extindere a cercetărilor și începere a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat că "există indicii concludente și temeinice cu privire la participarea altor persoane fizice și juridice care au comis, sub forma autoratului și complicității, acte materiale specifice infracțiunii reținute în sarcina inculpatului Alexandrescu George Sorin".

Astfel, potrivit actelor întocmite de procurori, "în perioada 16 aprilie – 24 mai 2013, inculpatul Alexandrescu George Sorin, director general al ANTENA TV GROUP, a constrâns un administrator al unei societăți comerciale (parte vătămată) să semneze un contract în condiții prestabilite, impuse de inculpat, sub amenințarea că, în caz de refuz, va da în vileag fapte presupus compromițătoare pentru persoana în cauză și că, în acest scop, va fi realizată o anchetă jurnalistică."

Pe de altă parte, mai precizează procurorii, "inculpatul a dispus trimiterea, către partea vătămată și către alte persoane, a unor adrese de informare emise de către INTACT PUBLISHING S.R.L. și semnate de învinuitul Matiescu George-Daniel, în calitate de director general, prin care, sub pretextul desfășurării anchetei jurnalistice, se solicitau relații privind împrejurarea care făcea obiectul șantajului."

"În tot acest interval de timp, pe posturile de televiziune aparținând ANTENA TV GROUP au apărut informații cu privire la compania al cărei administrator era partea vătămată, aspect de natură să accentueze convingerea că ar putea fi date publicității materialele compromițătoare care să vizeze și partea vătămată", mai precizează DNA.

„Începând cu data de 9 mai 2013, pe două posturi de televiziune din cadrul ANTENA TV GROUP a fost difuzat un spot publicitar în cuprinsul căruia se făcea referire la ancheta jurnalistică care ar fi vizat împrejurări presupus compromițătoare pentru partea vătămată”, se mai precizează în comunicat.

Cu ocazia mai multor întâlniri, susţin procurorii anticorupţie, Sorin Alexandrescu "i-a reamintit părții vătămate că singura posibilitate de a evita efectele negative produse de o campanie media privind persoana sa și, implicit, activitatea pe care o desfășoară în cadrul companiei este semnarea contractului cu ANTENA TV GROUP, în condițiile impuse."

Din probatoriul administrat până în prezent, a reieșit că "inculpatul Alexandrescu George Sorin a purtat, în mod constant, discuții pe marginea întâlnirilor avute cu partea vătămată, atât înainte cât și după finalizarea acestora, cu învinuita Voiculescu Camelia-Rodica, reieșind că acesta din urmă avea cunoștință de actele materiale întreprinse de inculpat, sprijinindu-l constant în acest sens."

Camelia Voiculescu, pusă sub învinuire alături de Alexandrescu
Embed:

Camelia Voiculescu, două ore de audieri la DNADupă aproximativ 2 ore, Camelia Voiculescu a părăsit sediul DNA fără să facă declarații. Deși a fost întrebată de jurnaliști dacă a fost pusă sub învinuire, ea a refuzat să facă vreo precizare.

În timp ce se afla la audieri, însă, din partea sa a fost remis presei un comunicat în care aceasta acuza "lupta politică a regimului Băsescu", potrivit Mediafax.  În acelaşi comunicat, Camelia Voiculescu susţine că "nu există niciun cap real de acuzare" împotriva sa sau a membrilor familiei sale.

Camelia Voiculescu, audiată la DNA
Embed:

Totul a început după o serie de interceptări telefonice făcute de anchetatori. Una dintre ele vizează o discuţie pe care acţionarul majoritar al Intact Media Group a avut-o la telefon cu Sorin Alexandrescu.

„Alexandrescu Sorin: „(...)omul care a primit primu' plicul … e într-o oră aicea".

Camelia Voiculescu:  „Super OK! Adică super, mă rog, să vedem! Şi oricum tre' să ai super grijă, te rog!? Ştii că … Acum mi-a dat şi mie tata grija aia. Să mă suni şi pe mine după aia”
.

Sorin Alexandrescu nu poate părăsi România

Tot joi, Judecătoria Sectorului 1 a decis menținerea interdicției de părăsire a țării pentru directorul Antena Group, în acest dosar.

(Detalii AICI)

(Detalii AICI)

Sorin Alexandrescu este directorul Antena Group, parte a Intact Media Group, companie media controlată de Dan Voiculescu. Fiica lui Dan Voiculescu, Camelia Voiculescu, este acționar majoritar și președinte al Intact Media Group.


 

Citeşte mai multe despre:   camelia voiculescu,   sorin alexandrescu,   DNA,   santaj
 
 
 
Loading...