Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Camera Deputaților rămâne fără bani, dar organizează evenimente de mii de euro (VIDEO)

Camera Deputaților rămâne fără bani, dar organizează evenimente de mii de euro (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 26 Sep 2013, 13:02
Camera Deputaților rămâne fără bani, dar organizează evenimente de mii de euro (VIDEO) Eveniment

Se plâng că ar putea rămâne fără bani, pentru că bugetul Camerei Deputaţilor pe anul în curs este aproape epuizat însă deputaţii organizează evenimente costisitoare în Parlament. Vorbim despre evenimentul Mic Dejun cu Rugăciune, organizat de preşedintele Camerei Deputaţilor Valeiru Zgonea împreună cu Grupul de Rugăciune Ecumenic din Parlamentul României. La eveniment iau parte 300 de participanţi printre care si Dorin Cioabă, regele internsaţional al romilor.

Potrivit organizatorilor, suma alocată pentru eveniment s-a ridicat la 10.000 de euro dintre care 7.000 ar fi fost folosiţi. Asta în condiţiile în care parlamentarii se plâng că bugetul Camerei pe anul în curs este aproape epuizat. Cu toate acestea, parlamentarii susţin că pentru astfel de evenimente nu contează costurile.

„Resursele financiare pe care le alocăm nu sunt doar pentru micul dejun, cheltuileile au fost și pentru seminarul în sine, care a fost unul consistent. Am încercat să schimbăm paradigma de anuii trecuți, în care ne întâlneam dimineața, vizitau Bucureștiul și asta era tot. Acum mergem pe dezbatere, așa cum se face la Adunarea Națională a Ortodoxiei”, a explicat Valeriu Zgonea.

Ba mai mult, unii parlamentari văd evenimentul ca pe o invetiţie, nicidecum ca pe o cheltuială.

„Consider că nu trebuie saăo luăm ca o cheltuială, ci ca pe o investițe, pentru că aici vin oameni din toate colțurile lumii. În toată lumea, acțiunile ecumenice sunt foarte importante”, a declarat ministrul Maria Grapini.

Invitat anul acesta la eveniment a fost şi Dorin Cioabă, regele internațional al romilor.

„Tot ce se desfășoară aici în Parlament a trezit în mine un interes deosebit, această clădire. Chiar vreau să propun să construim și noi pentru romi o casă a poporului rom, să avem și noi așa o clădire”, a spus Dorin Cioabă.

În luna iunie a acestui an, organizatorii cereau ca o parte dintre cheltuielile pentru organizarea evenimentului să fie suportate din bugetul Camerei, respectiv cele pentru închirierea spaţiilor, pentru cocteilul care urmează să fie oferit participanţilor de către preşedintele Camerei şi pentru vizitarea Palatului Parlamentului de către oaspeţii străini. Alte cheltuieli suportate de Cameră sunt cele necesare asigurării amenajării sălilor, dotarea acestora cu sistem de sonorizare, laptop, mape de carton, pixuri, tipărirea unor diplome de participare pentru fiecare invitat, fotografii de grup, afişe, cafea şi apă.

Camera Deputaților, Mic Dejun cu Rugăciune de mii de euro
Embed:


Citeşte mai multe despre:   Valeriu Zgonea,   Camera Deputatilor