Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Campania #FĂRĂCOLOANEOFICIALE. Cum a câștigat Bechtel 1,64 miliarde de euro pentru doar 52 de kilometri de autostradă. ”Vina a fost la români, nu la americani!” (VIDEO)

Campania #FĂRĂCOLOANEOFICIALE. Cum a câștigat Bechtel 1,64 miliarde de euro pentru doar 52 de kilometri de autostradă. ”Vina a fost la români, nu la americani!” (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 12 Apr 2018, 12:39
Campania #FĂRĂCOLOANEOFICIALE. Cum a câștigat Bechtel 1,64 miliarde de euro pentru doar 52 de kilometri de autostradă. ”Vina a fost la români, nu la americani!” (VIDEO) Eveniment

B1 TV continuă campania "#FĂRĂCOLOANEOFICIALE"! Postul nostru de televiziune le cere guvernanților să construiască drumuri mai întâi şi abia apoi să folosească girofarul.

În emisiunea sa de joi dimineață, moderatorul Laurențiu Botin a discutat despre păgubosul contract cu Bechtel, despre care fostul ministru Dan Șova a susținut că a dispărut. 

Alin Goga, fost director de investiții în CNADNR, a declarat că documentul în cauză nu a fost pierdut. Acesta a explicat și cum a ajuns statul român să dea 1,64 miliarde de euro pentru doar 52 de kilometri de autostradă. 

”Eu știu că el (contractul) se află la Compania de Autostrăzi, pentru că a fost verificat în 2016 de către Ministerul Finanțelor, dar ce e cel mai important e că contractul din 2003 e practic fără relevanță, pentru că a suferit modificări esențiale în mandatul lui Gheorghe Dobre. Atunci a fost făcută o renegociere, care a schimbat din temelii filosofia acestui contract. Apoi au urmat negocierile din 2009, 2011 și rezilierea din 2013. Sunt în original și semnate de persoane care azi sunt în funcții în CNAIR. Pentru acest contract, noi am plătit în total 1,64 miliarde de euro, ca să fie clar! Pentru 52 de kilometri!”, a declarat Goga, pentru B1 TV.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

El a mai precizat că acest contract, despre care s-a spus că este de negăsit, a și fost publicat pe internet.

”Ce e mai important e că, dacă americanul a fost deștept și a semnat un contract, dar tu nu ai fost în stare să-l manageriezi, dacă nu ai pus la dispoziție mutarea utilităților americanului, dacă nu ai făcut exproprierile ălora... Vina a fost la români, nu la americani! Nu le plăteam banii, nu făceam utilitățile, proiectarea, lucruri asumate de noi. Cine nu ar fi speculat un contarct dacă partea adversă e foarte proastă?”, a mai susținut Alin Goga.

Acesta a explicat și motivul pentru care DNA reacționează atât de greu în acest caz: ”DNA are în cercetare un asemenea dosar, numai că e o chestiune foarte complicată, care a durat din 2003, până în 2013. Sunt 10 ani, mii de documente și zeci de persoane implicate. Contractul a tot fost plimbat. Acele persoane sunt în CNADNR, sunt directori și azi”. 
 Un meteorit a căzut pe Pământ, fără să lovească pe cineva. Dar, la câteva zile distanţă, oamenii au început să se îmbolnăvească grav

Citeşte mai multe despre:   Bechet