Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Rata de vaccinare în Ţăndărei a crescut la peste 62% în urma campaniei derulate de Ministerul Sănătăţii

Rata de vaccinare în Ţăndărei a crescut la peste 62% în urma campaniei derulate de Ministerul Sănătăţii

Un articol de: Ioana Ungureanu - 20 Mai 2019, 14:08
Rata de vaccinare în Ţăndărei a crescut la peste 62% în urma campaniei derulate de Ministerul Sănătăţii	Eveniment

Campania de vaccinare desfășurată de Ministerul Sănătății are rezultate foarte bune. Potrivit statisticilor medicale, rata de vaccinare în orașul Țăndărei a crescut cu peste 62%.

FOTO

În perioada 7- 10 mai 2019, Ministerul Sănătăţii în parteneriat cu UNICEF şi OMS , au organizat la Ţăndărei, judeţul Ialomiţa, o campanie de informare  şi vaccinare.

În aceasta perioada,  la sediul Primarie din Ţăndărei, a funcţionat un centru de informare şi vaccinare. Au fost organizate zilnic informări despre vaccinare, în cadrul cărora specialişti în promovarea sănătăţii  au informat părinţii despre beneficile vaccinarii şi au răspus la intrebările şi nelămuririle părinţilor legate de vaccinare.

“În urma acestor informări, la centrul de vaccinare s-au prezentat, în perioada 7-10 mai, un număr de 169  de copii, dintre care 142 au fost vaccinaţi şi alţi 27 au avut contraindicatţe temporara de vaccinare.  Au fost utilizate 233 de doze de vaccin cu care  au fost vaccinaţi copiii conform calendarului naţional de vaccinare, astfel: 127 vaccinuri ROR, 11 vacinuri Hexavalent, 9 vaccinuri antipneumococice şi 86 doze vaccin tetravalent”, anunță Ministerul Sănătății.

Conform datelor disponibile la DSP Ialomiţa, în Ţăndărei, rata de vaccinare în primul trimestru al anului 2019 a fost de doar 2,3%, în luna martie fiind vaccinat un singur copil din cei 611 care necesitau vaccinare, conform Planului Naţional de Vaccinare.

„ Am demarat anul trecut aceste campanii împreună cu UNICEF şi OMS, ocazie cu care am fost în mai multe comunităţi vulnerabile care aveau o rată scăzută de vaccinare. Sunt zone sarace, cu oameni simpli şi frumoşi pe care avem datoria să încercăm sa-i educăm, pentru că educaţia poate să îi schimbe. Dupa derularea campanilor de anul trecut, s-a  inregistrat o scădere a cazurilor de rujeolă, de aceea am decis să continuăm. Am cerut şi direcţiilor de sănătate publică să replice acest tip de campanie cu sprijinul  autorităţilor locale, astfel încât să intervenim în cat mai multe comunităţi care au nevoie de sprijin pentru a înţelege necesitatea vaccinarii în beneficiul copiilor lor”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii.