Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Câmpina: Un automat cu tămâie și lumânări a fost instalat la intrarea într-un cimitir (VIDEO)

Câmpina: Un automat cu tămâie și lumânări a fost instalat la intrarea într-un cimitir (VIDEO)

Un articol de: - 12 Apr 2018, 18:18
Câmpina: Un automat cu tămâie și lumânări a fost instalat la intrarea într-un cimitir (VIDEO) Eveniment

Un automat cu lumânări și tămâie a fost montat la intrarea într-un cimitir din Câmpina. Astfel, credincioşii sunt sfătuiţi să cumpere cele sfinte de la automat, nu din supermarket, pentru a avea grijă de biserică, informează B1 TV.

Preotul paroh a pus automatul chiar la intrarea în cimitir, aşa că cei care vin la mormintele rudelor nu au cum să-l rateze. Ei pot cumpăra pentru lumânări adevărate, nu fake-uri, pentru că aparatul vinde lumânări produse de Arhiepiscopia Bucureștilor, nu candele ornamentale care se vând la supermarket. 

Şi prețurile sunt însă pe măsură! O lumănare mare costă si 10 lei, una mijlocie, 7 lei, iar cele mici, 3 lei. 

Parohul a explicat şi de ce s-au gândit la această soluţie. 

"Există un angajat care lucrează opt ore pe zi la cimitir și care pleacă după-amiază, când i se termină programul. Uitându-mă pe camerele de supraveghere, am observat că majoritatea oamenilor care au acolo pe cei dragi trec pe la cimitir și nu găsesc nimic. Mulți încercau ușa, pe care o găseau încuiată. Atunci am spus: trebuie să găsim o soluție. Am discutat cu Consiliul Parohial și asta a fost", a declarat preotul Radu Nicolae pentru Libertatea.ro. 

Preotul paroh mai spune că a urmărit reacția credincioșilor care au dat cu ochii de ineditul aparat, şi, în proporție "covârșitoare", enoriaşii s-au arătat încântați de inițiativă.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Venise să facă curățenie în casa unei bătrâne oarbe. În dormitorul femeii avea să facă o descoperire înfiorătoare. Se afla acolo de 20 de ani

Citeşte mai multe despre:   Stiri Câmpina