Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment CAMPIOANA noastră e DOCTOR! Simona HALEP, Doctor Honoris Causa al Universității de Vest din Timișoara (VIDEO)

CAMPIOANA noastră e DOCTOR! Simona HALEP, Doctor Honoris Causa al Universității de Vest din Timișoara (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 23 Noi 2018, 16:37
CAMPIOANA noastră e DOCTOR! Simona HALEP, Doctor Honoris Causa al Universității de Vest din Timișoara (VIDEO) Eveniment

Simona Halep, liderul tenisului feminin mondial, a primit, vineri, titlul de Doctor Honoris Causa „Beneficiorum Publicorum” din partea Universității de Vest din Timișoara.

„Universităţii de Vest din Timişoara îi sunt recunoscătoare pentru acest titlu şi pentru acest moment deosebit. Au fost două momente frumoase din cariera mea de până acum pentru că nu s-a încheiat încă. Acum zece ani am câştigat turneul de la Rolland Garros la juniori. Am plecat la Paris joi dimineaţa, foarte pregătită, eram cu încrederea foarte sus, le-am spus părinţilor mei că va fi ultimul turneu jucat la juniori. Pe parcursul turneului am întâlnit adversare dificile, dar cu o putere interioră am ajuns în finală unde am întâlnit-o pe Elena Bogdan, o altă româncă pe care o cunoşteam şi cu care m-am antrenat. Am început meciul foarte bine, însă o presiune m-a curpins, o teamă de succes pentru că eram aproape, m-am aşezat pe bancă şi mi-am spus că îmi îngreunez meciul din cauza emoţiilor, m-am motivat, am intrat în teren şi mi-am spus că e singurul loc unde vreau să fiu atunci. Am intrat şi am câştigat cu 6-1 sau 6-2, nu mai ştiu. Aşa am încheiat cariera de juniori. Din momentul acela mi-am pus ca obiectiv acelaşi lucru la seniori, am fost îndrăzneaţă”, a afirmat Simona Halep, câștigatoare și triplă-finalistă de Grand Slam.

Printre altele, Simona Halep le-a mai vorbit fanilor prezenți despre finala fabuloasă de la Roland Garros cu Stephens din acest an, dar și despre momente mai complicate, cum a fost cel din 2017 în cadrul aceluiași turneu, când ceda în mod surprinzător în fața Jelenei Ostapenko. Totodată, cel mai reprezentativ sportiv al României le-a spus tinerilor prezenți să nu renunțe niciodată la ceea ce își doresc cu adevărat.

Titlul de Doctor Honoris Causa „Beneficiorum Publicorum” este modalitatea prin care Universitatea de Vest din Timişoara recunoaşte public meritele şi contribuţiile majore la creşterea prestigiului României în lume. 

Titlul de Doctor Honoris Causa este unul onorific, acordat personalităţilor, celor care s-au distins în anumite domenii, prin activitatea lor profesională şi socială. Printre personalităţile distinse până acum de către UVT cu acest titlu se numără actorii Florin Piersic, Maia Morgenstern şi Marcel Iureş sau primul şi singurul cosmonaut român, Dumitru Dorin Prunariu.

Citeşte mai multe despre:   Simona Halep,   doctor honoris causa