Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Olguţa Vasilescu, explicaţii privind neplata pensiilor înainte de Paşti: Când vor primi pensionarii banii până la urmă

Olguţa Vasilescu, explicaţii privind neplata pensiilor înainte de Paşti: Când vor primi pensionarii banii până la urmă

Un articol de: - 04 Apr 2018, 15:39
Olguţa Vasilescu, explicaţii privind neplata pensiilor înainte de Paşti: Când vor primi pensionarii banii până la urmă Eveniment

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a executat solicitarea făcută de Viorica Dăncilă în şedinţa de guvern şi a trimis un comunicat de presă în care repetă motivele pentru care pensiile nu au fost plătite în avans înainte de Paşte.

Aceasta a explicat că procesul de plata a pensiilor este unul care ia aproximativ 2 săptămâni, iar ultima plata a fost făcută pe 30 martie şi nu ar fi fost timp pentru ca procesul să fie făcut astfel încât pensionarii să primească iar până de Paşte.

În plus, Olguţa Vasilescu precizează că "o eventuală plată a pensiilor în avans ar fi făcut ca unii dintre pensionari să nu mai primească nici un ban timp de șapte săptămâni".

Redăm mai jos integral comunicatul de presă dat de Ministerul Muncii:

Precizări în legătură cu plata pensiilor, a salariilor și a altor tipuri de alocații, indemnizații și prestații

Pensiile aferente ultimei luni au fost achitate până pe data de 30, în condițiile în care procesul este unul de durată, care necesită aproximativ două săptămâni, în fiecare lună.

Cum Sărbătorile Pascale au fost stabilite în acest an în data de 8 aprilie, ar fi fost imposibilă achitarea pensiilor în perioada 2 – 5 aprilie, în condițiile în care data de 1 aprilie a fost zi de duminică, iar data de 6 aprilie este ziua de vineri, zi liberă prin lege.

Mai mult decât atât, o eventuală plată a pensiilor în avans ar fi făcut ca unii dintre pensionari să nu mai primească nici un ban timp de șapte săptămâni.

Plățile care se află în sarcina Autorității Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială (alocații pentru copii, indemnizații de creștere a copilului, stimulent de reinserție, prestații pentru handicap și altele) din coordonarea Ministerului Muncii și Justiției Sociale au fost devansate doar pentru cazurile în care, de regulă, se plăteau în perioada 6 – 9 aprilie (zile libere), urmând ca plata celorlalte să se facă la termenul obișnuit.Tunelul secret de sub Palatul lui Gigi Becali. E incredibil unde duce. Era folosit şi de Carol al II-lea

Angajații Ministerului Muncii și Justiției Sociale nu au solicitat plata în avans a salariilor, care vor fi achitate la termen, pe 15 ale lunii, motiv pentru care MMJS nu a făcut o solicitare de devansare a termenului către Ministerul de Finanțe. În principiu, astfel de solicitări au fost făcute de instituții care aveau zi de salariu în perioada 6-9 aprilie, care sunt zile libere.

 

Citeşte mai multe despre:   olguta vasilescu