Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Când va ajunge noul orar al desfășurării cursurilor online din București, la elevi și părinți

Când va ajunge noul orar al desfășurării cursurilor online din București, la elevi și părinți

Un articol de: Beatris Ionita - 20 Oct 2020, 09:48
Când va ajunge noul orar al desfășurării cursurilor online din București, la elevi și părinți foto: portalinvatamant.ro Eveniment

Toate unitățile de învățământ din București vor transmite orarul cursurilor online elevilor, până miercuri, 21 octombrie, potrivit Planului de Măsuri aprobat de Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

Directorii, diriginții, învățătoarele și educatoarele sunt responsabilii pentru transmiterea către preșcolari sau elevi și părinții acestora, a orarului școlar și a programului stabilit, precum și a altor informații necesare pentru desfășurarea în condiții optime a procesului de învățâmânt, prin intermediul tehnologiei și al internetului, scrie edupedu.ro.

Planului de măsuri în vederea desfăşurării activităţilor instructiv-educative în sistem online în școlile primare și gimnaziale, grădinițele și liceele sau școlile postliceale, private sau publice din Municipiul Bucureşti pe perioada suspendării cursurilor trebuie să ajungă în toate unitățile de învățământ până marți, 20 octombrie.

Potrivit noii metodologii, profesorii vor fi monitorizați și verificați dacă și cum desfășoară orele online.

Din cauza exploziei de cazuri COVID, în Municipiul Bucureşti, se impune, la nivelul tuturor unităţilor de învăţământ de stat şi particular, trecerea activităţii instructiv-educative în sistem online, pentru cel puțin 14 zile.

 

Programa școlară în vigoare ar putea fi adaptată pentru predarea online


Programa școlară va fi modificată, “dacă vom fi nevoiți cu toții să trecem în sistem online”, a declarat ministrului Educației, Monica Anisie, luni seară, la Realitatea TV.

Oficialul a spus că “trebuie să ne pregătim pentru a preda în sistem online atâta timp cât este necesar”. Ministrul a dat exemplu perioadei din primăvară-vară, când a scos din programa pentru Evaluarea Națională 2020 și din cea pentru Bacalaureat 2020 materia care s-ar fi studiat în semestrul al II-lea al anului școlar trecut.

Restricții dure în Capitală

 LOVITURĂ pentru Pro TV! Încă o vedetă are COVID-19

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență s-a reunit, luni, pentru a stabili noile restricțiile pentru următoarele 14 zile în Capitală, ca urmare a faptului că, duminică, rata de infectare cu noul coronavirus a depășit pragul de 3 la mia de locuitori. Pe lista de măsuri ce vor trebui respectate în București în rumătoarele două săptămâni se numără obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice.

Citeşte mai multe despre:   scenariu rosu,   Bucureşti,   scoli,   cursuri online