Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Când vom ajunge la imunizare în masă împotriva COVID-19 / Raed Arafat: În societate mereu va fi o parte care nu va vrea niciodată să se vaccineze. Acolo nu prea ai ce face (VIDEO)

Când vom ajunge la imunizare în masă împotriva COVID-19 / Raed Arafat: În societate mereu va fi o parte care nu va vrea niciodată să se vaccineze. Acolo nu prea ai ce face (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 11 Ian 2021, 13:21
Când vom ajunge la imunizare în masă împotriva COVID-19 / Raed Arafat: În societate mereu va fi o parte care nu va vrea niciodată să se vaccineze. Acolo nu prea ai ce face (VIDEO) Captură Video TVR Eveniment

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, luni, că vom ajunge la o imunizare în masă împotriva coronavirusului atunci când 60 - 70% din populație va fi vaccinată. Asta depinde de cât de repede vor ajunge dozele în țară. O altă provocare este aceea de a convinge oamenii, dat fiind că vaccinarea nu este obligatorie, a mai precizat Arafat. Șeful DSU a primit luni prima doză din vaccin.

 

Raed Arafat, despre imunizarea în masă împotriva coronavirusului

 

Întrebat când vom ajunge la imunizare în masă împotriva COVID-19, Raed Arafat a răspuns: „Când o să fie 60 -70% din populație vaccinată. În timp, depinde și de viteza cu care se furnizează vaccinul și, bineînțeles, cât e bine reușim să atragem oamenii la vaccin, pentru că, încă o dată, vaccinul fiind voluntar, nu e obigatoriu, nimeni nu obligă pe nimeni să se vaccineze. Asta înseamnă că e toată munca de convingere prin datele și răspunsurile care se dau, datele care se publică de către comitetul de vaccinere și sperăm ca, totuși, oamenii să înțeleagă explicațiile noastre și să înțeleagă că e spre binele lor acest lucru”.

Arafat a mai precizat că o parte din populație nu va vrea niciodată să se vaccineze, iar în acest caz particular nu mai e nimic de făcut: „Noi sperăm totuși că, din cei care sunt ezitanți, o să avem un număr important care va veni la vaccinare. E clar că în societate va fi întotdeauna o parte care nu va vrea niciodată. Acolo nu prea ai ce face. Dar e o parte care încă caută informații, iar rolul nostru e să le dăm transparent cât mai multe informații și asta vom face”.

Arafat a mai precizat că la DSU sunt patru - cinci colegi de-ai săi care nu vor să se vaccineze, dar doi dintre ei au fost infectați recent, deci au anticorpii. „Și sunt unii care vor informații mai multe, e normal, nu e la ordin. Noi explicăm și cine dorește se vaccinează”, a mai spus Raed Arafat.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 Au găsit, lângă Mangalia, o peşteră veche de 5,5 milioane ani. A venit NASA! Au descoperit în ea ceva şoc! Au mai văzut asta doar pe Marte

Raed Arafat, vaccinat luni împotriva COVID-19

 

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a primit, luni, prima doză din vaccinul anti-COVID-19.

„Am zis că îl fac public și l-am făcut public să arăt un lucru. Nu am fi recomandat oamenilor să se vaccineze dacă noi nu ne vaccinam. Asta e speranța pe care o avem. (...) Dacă ne vaccinăm cât mai mulți, vom ajunge mai rapid la o oarecare normalitate”, a spus secretarul de stat.

Raed Arafat s-a declarat mulțumit de modul în care s-a desfășurat până acum campania de vaccinare, dar a precizat că mai sunt încă multe de făcut.