Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Canicula revine în anumite zone, iar ploile sunt așteptate la sfârșitul lunii august: Prognoza meteo pentru 19 august - 1 septembrie

Canicula revine în anumite zone, iar ploile sunt așteptate la sfârșitul lunii august: Prognoza meteo pentru 19 august - 1 septembrie

Un articol de: - 19 Aug 2013, 16:22
Canicula revine în anumite zone, iar ploile sunt așteptate la sfârșitul lunii august: Prognoza meteo pentru 19 august - 1 septembrie Eveniment

Meteorologii anunţă revenirea caniculei în unele regiuni ale ţării, iar ploile sunt aşteptate după 21 august, informează Agenția Națională de Meteorologie (ANM).


Prognoza meteo pentru 19 august – 1 septembrie:

Banat:

Primele două zile vor fi caracterizate de o vreme mult mai caldă decât ar fi normal în această perioadă, local caniculară în zona de câmpie a regiunii, iar maximele se vor situa în jurul valorii de 34 grade Celsius.

Va urma o scădere a valorilor termice, în medie cu 4 grade, apropiindu-se de normele climatologice ale ultimei decade a lunii august.

Până la începutul celei de a doua săptămâni a intervalului de prognoză regimul termic va fi staționar, teperaturile maxime fiind de 30 grade.

Minimele termice vor scădea ușor și treptat pe tot parcursul intervalului de prognoză până la 14-15 grade Celsius.

După 21 august probabilitatea de apariție a ploilor de scurtă durată crește.

Crișana:

Maximele termice vor marca o scădere de la valori medii situate în jurul a 33 de grade în primele primele două zile, la aproximativ 30 de grade Celsius pe 21 august. Până la sfârșitul lunii, temperaturile diurne vor scădea ușor și treptat, în medie cu 3 grade. Temperaturile minime vor marca o scădere ușoară de-a lungul celor două săptămâni de prognoză încadrându-se în medie între 17 grade, în primele zile și 14 grade, în jurul datei de 1 septembrie.

Ploile, mai ales averse, însoțite și de descărcări electrice, se vor semnala începând din data de 21 august pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar pe arii mai extinse și, posibil, mai importante cantitativ vor fi în ziua de 27 august.

Transilvania:

Atât regimul termic mediu diurn, cât și cel nocturn, vor avea o tendință de scădere ușoară și treptată pe tot parcursul intevalului de prognoză. Astfel, temperaturile maxime, de aproximativ 30 de grade Celsius în primele două zile, vor ajunge până la medii de 24...25 de grade, în perioada 30 august – 1 septembrie.

Minimele termice se vor incadra intre 14 grade, in noptile de 19 si 20 august si 11 grade Celsius, in jurul datei de 1 septembrie. Ploile vor fi prezente aproape zilnic dupa 22 august, dar probabilitatea pentru averse mai importante cantitativ si pe arii mai extinse va fi mai mare in ziua de 27 august si, din nou, intre 30 august si 1 septembrie.

Minimele termice se vor încadra între 14 grade, în nopțile de 19 și 20 august și 11 grade Celsius, în jurul datei de 1 septembrie. Ploile vor fi prezente aproape zilnic după 22 august, dar probabilitatea pentru averse mai importante cantitativ și pe arii mai extinse va fi mai mare în ziua de 27 august și, din nou, între 30 august și 1 septembrie.

Maramureș:

Temperaturile maxime vor scădea ușor după primele două zile și vor ajunge în ziua de 23 august la o medie de aproximativ 28 de grade Celsius, după care se vor menține în jurul acestei valori până în data de 26 august. Va urma o nouă scădere, care va aduce valorile diurne până la medii de 25...26 de grade Celsius în perioada 29 august – 1 septembrie.

Minimele termice vor avea aceeași tendință de scădere, cu aproximativ 3 grade, pe tot parcursul celor două săptămâni de prognoză, pornind de la valori în jurul a 15 grade Celsius în primele trei zile. Ploile de scurtă durată își vor face apariția începând cu data de 21 august, dar pe arii mai extinse și, posibil, mai importante cantitativ, vor fi în zilele de 25, 27 și 30 august.

Moldova:

Maximele termice vor marca o scădere treptată, de la valori medii în jurul a 30 de grade Celsius în primele zile, până spre 26 de grade Celsius, la sfârșitul celei de-a doua săptămâni a intervalului de prognoză.

Valorile termice nocturne se vor menține relativ staționare în jurul unei medii de 16 grade Celsius în prima săptămână, apoi vor marca o scădere cu aproximativ 2 grade. Ploi de scurtă durată, slabe cantitativ, vor fi prezente sporadic, mai ales în a doua jumătate a intervalului.

Dobrogea:

Până pe 27 august temperaturile maxime se vor situa în jurul unei valori medii de 30 de grade Celsius, apoi vor scădea ușor, spre 27 de grade Celsius la sfârșitul intervalului de prognoză.

Minimele termice vor avea o evoluție similară, respectiv staționare în jurul unei medii de 19 grade Celsius și în scădere treptată, începând cu data de 28 august, până la 17 grade Celsius pe 1 septembrie. Probabilitatea de ploaie va fi destul de redusă pe toată durata intervalului de prognoză.

Muntenia:

Vremea va rămâne călduroasă până spre 27 august, temperaturile maxime menținându-se în această perioada în jurul unei medii de 32 de grade Celsius.

Apoi, valorile termice vor scădea ușor și treptat, atingând valori normale climatologic pentru sfârșitul lunii august, de aproximativ 28 de grade Celsius, în ultimele zile ale intervalului de prognoză. Temperaturile minime nu vor avea variații semnificative în cele două săptămâni de prognoză, urmând a se situa, în medie, între 17 și 14 grade Celsius. Probabilitatea pentru averse va fi redusă în prima săptămână, dar va crește în jurul datei de 27 august, când ploi slabe, de scurtă durată, își vor face apariția pe arii restrânse.

Oltenia:

Temperaturile maxime, ce se vor situa în jurul unei medii de 32 de grade Celsius în primele două zile ale săptămânii, vor marca o scădere spre 30 de grade Celsius în data de 22 august, valoare în jurul căreia se vor menține până în ziua de 27 august.

Ulterior, acestea vor mai scădea puțin până în ultimele zile ale intervalului de prognoză, când se vor înregistra, la nivelul regiunii, 28 de grade Celsius, în medie.

Temperaturile minime vor fi de aproximativ 17 grade în primele nopți, pentru ca până la sfârșitul lunii august să scadă, în medie, cu 2 grade Celsius.

Ploi izolate, de scurtă durată și slabe cantitativ, se vor semnala cel mai probabil după data de 23 august, exceptând ziua de 27 august, când acestea își vor face apariția pe arii ceva mai extinse.

La Munte:

Temperaturile diurne se vor situa, în primele două zile, în jurul unei medii de 21 de grade, apoi vor scădea ușor spre 18 grade Celsius, valoare la care se vor menține până la sfârșitul intervalului de prognoză.

Temperaturile minime vor avea o tendință de scădere, de la medii de 12 grade, în primele nopți, spre aproximativ 9 grade, la sfârșitul lunii august. Probabilitatea de apariție a averselor, însoțite de descărcări electrice, va crește după data de 21 august și se va menține până la 1 septembrie.

Canicula revine, insa ploile isi fac aparitia dupa 21 august
Embed:

Citeşte mai multe despre:   canicula,   Prognoze Meteo