Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Capitala ar putea rămâne fără apă caldă și căldură de 1 Decembrie

Capitala ar putea rămâne fără apă caldă și căldură de 1 Decembrie

Un articol de: B1 TV - 26 Noi 2014, 10:57
Capitala ar putea rămâne fără apă caldă și căldură de 1 Decembrie Eveniment

Bucureştenii ar putea rămâne fără apă caldă şi căldură chiar de Ziua Naţională a României. Conturile RADET ar putea fi blocate din nou pentru că societatea are o datorie de 3,2 miliarde de lei la producătorul de energie termică ELCEN. La această situaţie a contribuit şi Primăria Capitalei care nu a plătit subvenţia pentru perioada februarie-octombrie 2014, dar şi datorii mai vechi de aproape un miliard de lei. Totuşi, primăria promite că situaţia va fi rezolvată, mai ales că problema va fi introdusă pe ordinea de zi în şedinţa de guvern de miercuri.

Noul semnal de alarmă este tras de reprezentanţii Sindicatului Liber Independent din RADET. Aceştia susţin că scenariul din octombrie se va repeta chiar de 1 decembrie, când mii de bucureşteni vor rămâne din nou fără apă caldă şi căldură.

”Ca să nu avem pierderile foarte mari de apă și să le plătim degeaba izolăm zona unde există avarie adică închidem circuitul de acolo. Asta înseamnă că cei care sunt racordați la acel branșament nu vor avea căldură și apă caldă dacă se întâmplă pe perioada de iarnă”,a afirmat Ioana Stoica, reprezentant RADET.

”Dacă nu se ridică oprirea la RADET și vom avea din 100% conturile blocate cu 1 decembrie nu avem cum să mai intervenim. De la 1 decembrie trebuie să vină Elcen cu alt protocol. DE la 4 septembrie până pe 21 octombrie noi am avut conturile oprite 100%. Nu am putut face nicio intervenție”, a mai spus ea.

Datoria de 3,2 miliarde de lei pe care RADET o are la ELCEN este cauzată în parte şi de Primăria Capitalei care nu a achitat subvenţia de 226 milioane de lei pentru perioada februarie-octombrie 2014, dar şi datorii vechi de aproape un miliard de lei.

Între timp, primăria Capitalei a anunţat că această problemă se va afla pe ordinea de zi în următoarea şedinţă de Guvern. Mai exact, se va discuta transferul pachetului de acţiuni emise de Electrocentrale Bucureşti S.A, din proprietatea privată a statului în cea a Municipiului Bucureşti.

Criza de luna trecută a fost soluţionată temporar de Guvern care a trimis 85 de milioane de lei din rezerva statului. Acum, sindicaliştii susţin că fondurile se vor termina la sfârşitul lunii noiembrie, ceea ce înseamnă că locuitorii capitalei ar putea avea o surpriză neplăcută chiar de Ziua Naţională.

Singura soluţie durabilă ar fi contopirea RADET cu ELCEN, ceea ce ar duce la stingerea datoriilor cumulate de regie.

Citeşte mai multe despre:   Capitala,   bucuresteni,   caldura,   1 Decembrie