Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Capsula Crew Dragon a lui Elon Musk, lansată cu succes în spațiu, a putut fi observată și din București (VIDEO)

Capsula Crew Dragon a lui Elon Musk, lansată cu succes în spațiu, a putut fi observată și din București (VIDEO)

Un articol de: George Lupu - 31 Mai 2020, 20:50
Capsula Crew Dragon a lui Elon Musk, lansată cu succes în spațiu, a putut fi observată și din București (VIDEO) Eveniment

Capsula SpaceX Crew Dragon, lansată sâmbătă cu succes în spațiu, s-a putut observa pentru un minut și 30 secunde din București, la aproximativ 25 minute după lansarea din SUA - Kennedy Space Center, anunță Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”.

Sâmbătă misiuneaSpaceX-Demo-2 cu echipaj uman la bord, a ajuns cu succes în afara Terrei. Andocarea capsulei Dragon cu Stația Spațială Internațională a avut loc loc sâmbătă în jurul orei 17:30.

În acest context, Observatorul Astronomic, a publicat imagini filmate din București în care se poate observa Stația Spațială, iar la opt minute distanță apare și capsula Dragon la ora 22:47, proaspăt lansată. Capsula s-a putut observa pentru un minut și 30 secunde din București, la aproximativ 25 minute după lansarea din SUA - Kennedy Space Center.

 

 

 

Semnificația misiunii SpaceX - NASA

 

A fost prima dată în ultimii nouă ani, când agenția spațială americană a trimis astronauți în spațiul cosmic.A cumpărat un pepene de la supermarket. A ajuns acasă, l-a despicat şi a trăit un şoc: ce a găsit în interior a speriat-o!

Misiunea marchează începutul unei noi ere în care NASA va achiziționa servicii de transport din sectorul comercial. Nu vor mai deține și opera propriile vehiculele care merg spre și dinspre stație.

Acest lucru va fi realizat de firme precum SpaceX din California, care este condusă de miliardarul Elon Musk.

 

 

Crew Dragon a fost lansată cu succes pe orbită

 

SpaceX a încercat din nou sâmbătă și a reușit să îi lanseze pe astronauții NASA Bob Behnken și Doug Hurley de la Kennedy Space Center, în cadrul misiunii Demo-2, devenind prima companie privată care a trimis oameni pe orbită și a pus capăt unui blocaj de nouă ani în circulația spațială umană din SUA.

Prima încercare de a lansa astronauții a fost oprită miercuri din cauza vremii. A doua încercare a avut loc cu succes sâmbătă după ce vremea, care inițial părea să pună în pericol lansarea, s-a îmbunătățit.

Racheta Falcon 9 și capsula Crew Dragon cu cei doi astronauți NASA au fost lansate cu succes sâmbătă seara spre Stația Spațială Internațională, la ora 22.22, ora pământului așa cum era de așteptat.

 

 

Citeşte mai multe despre:   Crew Dragon,   Elon Musk,   SpaceX