Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Caracal, "oraşul minunilor": Centura de ocolire a fost construită greşit (VIDEO)

Caracal, "oraşul minunilor": Centura de ocolire a fost construită greşit (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 08 Apr 2018, 18:57
Caracal, "oraşul minunilor": Centura de ocolire a fost construită greşit (VIDEO) Eveniment

O nouă minune se înscrie pe lista lungă de întâmplări ciudate petrecute la Caracal. De această dată e vorba de Centura oraşului, începută în 2011. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere nu poate inaugura şoseaua pentru că firele de înaltă tensiune trec la câţiva metri de drum. După ce s-au cheltuit peste 10 milioane de euro pentru această construcţie, Guvernul nu a fost în stare să aloce câteva sute de mii de lei pentru relocarea stâlpilor. 

Orice ar fi, oraşul Caracal nu pierde titlul pentru cel mai ciudat oraş al României. Cele opt minuni din Caracal fac înconjurul lumii şi stârnesc râsul.  

De data aceasta pe lista ciudăţenilor se înscrie Centura de ocolire a oraşului. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere nu poate inaugura centura Caracal pentru că firele de înaltă tensiune trec la doar câţiva metri de şosea. 

După ce s-au cheltuit peste 10 milioane de euro pentru construcţia de 10,5 km de şosea, Guvernul nu a fost în stare să aloce câteva sute de mii de lei pentru relocarea stâlpilor. Centura de ocolire a Caracalului a fost începută în 2011, ar putea fi finalizată în acest an, în condiţiile în care cei de la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere trebuie să facă o nouă serie de exproprieri.

Primarul oraşului spunea în anii trecuţi că această şosea este vitală pentru localnici şi ca va fi finalizată cât mai repede însă totul a rămas la stadiul de vorbe.

În 2017, Guvernul a alocat 1,5 milioane de lei pentru finalizarea centurii ocolitoare a Caracalului, lucrare începută în anul 2011 şi nefinalizată nici până acum. Banii ar fi trebuit să ajungă pentru finalizarea celor trei sensuri giratorii care leagă varianta de reţeaua existentă de drumuri. 

Cele trei sensuri giratorii erau prevăzute în proiectul de reabilitare a DN6 Alexandria - Craiova, investiţie care ar fi trebuit finalizată înaintea centurii ocolitoare. Cum DN6 a rămas fără constructor, iar centura a fost finalizată, CNAIR a trebuit să lanseze un proiect separat pentru sensurile giratorii. 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.Fenomenul "apei moarte" care i-a îngrozit pe specialişti: vapoarele se opresc brusc, iar motoarele învârt "în gol"

 

Citeşte mai multe despre:   Stiri Caracal