Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Carantină obligatorie pentru românii care intră în Ungaria. Tranzitarea țării se poate face fără restricții

Carantină obligatorie pentru românii care intră în Ungaria. Tranzitarea țării se poate face fără restricții

Un articol de: Beatris Ionita - 01 Iun 2020, 09:07
Carantină obligatorie pentru românii care intră în Ungaria. Tranzitarea țării se poate face fără restricții Eveniment

Ungaria menține restricțiile de călătorie pentru România și Ucraina, astfel încât persoanele care sosesc din cele două state și doresc să rămână pe teritoriul țării vor fi nevoite să intre timp de 14 zile în carantină, a anunțat Tibor Lakatos, membru al comitetului ungar pentru epidemia de COVID-19.

Pe de altă parte, în baza unui decret care a intrat în vigoare sâmbătă, cetăţenii ungari care vin din Bulgaria pot intra fără restricţii în ţară, chiar dacă au tranzitat prin România, a anunţat Tibor Lakatos.

Autoritățile au atras atenția că în Ungaria încă există riscul infectării cu noul coronavirus, și le-a cerut cetățenilor dar și celor care tranzitează țara să respecte în continuare măsurile de distanțare socială.A GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT

 

Românii pot să tranziteze Ungaria non-stop

 

Ungaria permite, în acest moment, tranzitarea țării pe cale rutieră, 24 de ore din 24, într-un demers ce vine ca efect al discuției dintre Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe, și omologul său ungar, Peter Szijjarto.

„Cred că la întâlnirea celor doi miniştri de externe s-au exprimat puncte de vedere clare şi poziţia exprimată de ministrul Bogdan Aurescu este poziţia Guvernului. Au şi existat consecinţe favorabile, în urma discuţiei Ungaria a luat decizia de a permite tranzitarea Ungariei pe transport rutier pe toată perioada de 24 de ore a unei zile”, a afirmat Ludovic Orban, într-o conferință de presă.

Noutățile vin ca urmare a conferinței susținută de Bogdan Aurescu cu șeful diplomației ungare la București. În discuția dintre cei doi demnitari au fost abordate mai multe subiecte de pe agenda bilaterală, care este marcată de tot mai multe tensiuni de ceva vreme.

„Parteneri strategici, state membre ale UE, state aliate în cadrul NATO. O logică de parteneriat, în accepțiunea oricui, este cu siguranță aceea care evită cu orice preț și mai ales în momentele critice escaladarea. De aceea, România este profund interesată să ieșim din logica provocărilor și a confruntării și propunem crearea premiselor conturării unei relații româno-ungare constructive, civilizate, moderne, pragmatice, europene. Este nevoie să readucem în relația bilaterală climatul de încredere și de respect reciproc. De aceea, între noi există o relație foarte bună, pe care am construit-o cu multă vreme în urmă, așa încât să putem să construim relației bilaterale o traiectorie corespunzătoare parteneriatului nostru strategic”, a fost îndemnul lui Bogdan Aurescu.

Șeful MAE a subliniat că „un prim semnal concret al dorinței părții ungare de a adopta o atitudine contructivă în țara noastră este ca în perioada imediat următoare, așa cum i-am spus direct și sincer domnului ministru, este ca oficialii din Ungaria prezenți pe teritoriul României să nu facă declarații publice contrare spiritului parteneriatului nostru strategic, în așa fel încât să respectăm logica acestui parteneriat strategic, a tratatului politic de bază și manifestând în același timp respect pentru ordinea constituțională din România”.

 

Cazurile de coronavirus, în continuă scădere în Ungaria

 

Până la 1 iunie, Ungaria a înregistrat 3,876 de persoane infectate cu COVID-19, dintre care 2,147, în timp ce 526 au fost răpuși de maladie. În ultima săptămână, decesele dar și rata de infectare a continuat să scadă. Duminică, au mai fost înregistartate doar 9 teste pozitive și 2 decese.

 

Citeşte mai multe despre:   Ungaria,   pandemie