Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Carantina rămâne în vigoare în comuna Băilești din Județul Argeș, potrivit deciziei instanței

Carantina rămâne în vigoare în comuna Băilești din Județul Argeș, potrivit deciziei instanței

Un articol de: George Lupu - 11 Aug 2020, 18:07
Carantina rămâne în vigoare în comuna Băilești din Județul Argeș, potrivit deciziei instanței Sursa foto: Pixabay Eveniment

Comuna Bălileşti din judeţul Argeş va rămâne în carantină, după ce solicitarea autorităților locale de ridicare a măsurii a fost respinsă de către instanță, potrivit unui comunicat de presă.

 

Carantina a fost instituită legal în comuna Băilești

 

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) precizează că prin această decizie se constată că hotărârea de instituire a carantinei în localitatea respectivă a fost emisă în mod legal.

“Acţiunea înaintată de autorităţile din comuna Bălileşti, judeţul Argeş, în vederea anulării Ordinului şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă prinvind instituirea măsurii de carantinare zonală a localităţii enunţate anterior, a fost respinsă, ca neîntemeiată. Astfel, prin respingerea cererii s-a constatat faptul că Ordinul şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 4659265 din 01.08.2020 privind instituirea carantinei zonale în comuna Bălileşti, judeţul Argeş a fost emis în mod temeinic şi legal”, se arată în comunicatul DSU

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă reaminteşte importanţa măsurii carantinării zonale şi precizează că această decizie este luată la propunerea DSP, cu avizul INSP, prin ordin al şefului DSU.

“Totodată, dorim să subliniem importanţa măsurii de instituire a carantinei zonale în anumite regiuni, în vederea protejării comunităţilor împotriva infectării şi limitării răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2. Readucem în atenţia populaţiei faptul că măsura de carantinare zonală se instituie la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică teritorială cu avizul Institutului Naţional de Sănătate Publică şi în baza Hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă prin ordin al şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă”, se mai arată în comunicatul DSU.

 

Carantina a fost ridicată în localitatea Gornet

 UN ADEVĂRAT MIRACOL! S-a dus cu iubitul său necredincios la mormântul Părintelui Arsenie Boca. Când au ajuns acolo, ceva cu totul NEAȘTEPTAT i s-a întâmplat tânărului

Lucrurile au stat diferit în cazul localității prahovene Gornet. Magistrații Curții de Apel București au decis să admită acțiunea autorităților din comuna Gornet, județul Prahova, și să anuleze ordinul de carantinare a localității. Pe de altă parte, autoritățile locale nu vor primi despăgubiri, așa cum au cerut.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova a votat, pe 22 iulie, instituirea carantinei zonale în satul Gornet, după ce în decurs de două săptămâni în comună au fost depistate 15 cazuri de coronavirus. Ulterior, şeful DSU a emis un ordin în acest sens.

Autorităţile din Gornet s-au arătat nedreptățite de măsura carantinării și au cerut ridicarea acesteia și, inițial, daune de 500.000 de euro. Ulterior, ele au ridicat suma la 4 milioane de euro.

Citeşte mai multe despre:   Stiri Arges,   carantina,   covid-19,   DSU