Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Carantină zonală pentru încă șase localități din Ilfov și șapte din județul Constanța. Măsura intră în vigoare de sâmbătă seară

Carantină zonală pentru încă șase localități din Ilfov și șapte din județul Constanța. Măsura intră în vigoare de sâmbătă seară

Un articol de: Beatris Ionita - 21 Noi 2020, 14:32
Carantină zonală pentru încă șase localități din Ilfov și șapte din județul Constanța. Măsura intră în vigoare de sâmbătă seară Sursa foto: Pixabay Eveniment

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a emis sâmbătă, ordinul de carantinare zonală a încă șase localități din județul Ilfov și alte șapte din județul Constanța. 

 

Localitățile din Ilfov care intră în carantină în următoarele 14 zile

 • Otopeni
 • Măgurele, cu satele aparținătoare Alunișu, Dumitrana, Măgurele, Pruni și Vârteju
 • Corbeanca, cu satele aparținătoare Ostratu, Petrești și Tamaș
 • Popești Leordeni
 • Dobroiești, cu satele aparținătoare Dobroești și Fundeni 
 • Mogoșoaia

 

Localitățile din judeul Constanța care intră în carantină în următoarele 14 zile

 

 • Lumina
 • Costinești
 • Agigea
 • Mihail Kogălniceanu
 • Medgidia
 • Valu lui Traian
 • Techirghiol


Carantina pentru localitățile din Județul Ilfov intră în vigoare în data de 21.11.2020, de la ora 22:00, iar pentru localitățile din județul Constanța de la ora 20:00.

 

"În urma analizei de risc, în baza Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență emisă la propunerea Direcției de Sănătate Publică a județului Ilfov, respectiv Constanța, ținând cont de evaluarea epidemiologică avizată de către Institutul Național de Sanănătate Publică, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a emis în data de 21.11.2020, ordinul de carantinare zonală, timp de 14 zile, pentru Otopeni, Măgurele cu satele aparținătoare Alunișu, Dumitrana, Măgurele, Pruni și Vârteju, Corbeanca cu satele aparținătoare Ostratu, Petrești și Tamaș, Popești Leordeni, Dobroiești cu satele aparținătoare Dobroești și Fundeni , Mogoșoaia, din Județul Ilfov și Lumina, Costinești, Agigea, Mihail Kogălniceanu , Medgidia , Valu lui Traian, Techirghiol, din Județul Constanța", se prcizează în Hotărârea Emisă sâmbătă.

 

Tot mai multe localități din jurul Capitalei, plasate în carantină 

 

Comuna Ciorogârla a fost prima intrată în caratin, din județul Ilfov, pe 13 noiembrie în condițiile în care atunci, rata incidenței cazurilor de coronavirus se apropia de 8 la mia de locuitori în această localitate. Aici carantina ar urma să expire pe 26 noiembrie.A început să-și renveze casa, dar după ce a dărâmat un perete a încremenit. Ce a găsit acolo, i-a șocat pe toți (FOTO)

Joi, 19 noiembrie, au fost carantinate pentru 14 zile și localitățile Berceni și Clinceni. În cele două comune, ratele incidenței cazurilor de coronavirus au trecut de 10 la mia de locuitori.

Iar vineri, a fost emis ordinul de carantinare zonală, timp de 14 zile, pentru orașul Bragadiru, cu satul aparținător Bragadiru, pentru comuna Chiajna, cu satele aparținătoare Chiajna, Dudu și Roșu, din județul Ilfov.

 

Măsurile pe care trebuie să le îndeplinești pentru a putea tranzita o localitate carantina

 

Autoritățile permit tranzitarea localităților carantinate, în baza unei adeverințe de la angajator sau legitimaţiei de serviciu sau declarație pe propria răspundere, pentru a ajunge la destinație, fără însă a staționa în zona roșie. De asemenea, în adeverința de angajator trebuie stabilite căile de circulație pentru tranzit.

 

Bilanțul infectărilor cu COVID-19 din ultimele 24 de ore

 

Sâmbătă, 21 noiembrie, Grupul de Comunicare Strategică a raportat 9.685 cazuri noi de infectare cu COVID-19. Cea mai mare rată de infectare se înregistrează în județul Sibiu (8,82), urmat de Ilfov (8,17) și Cluj (7,19). Indicele de infectare rămâne peste 6 și în Brașov (6, 45) și Constanța (6,16) și Alba (6,22). 

De vineri până sâmbătă, 160 de persoane infectate cu coronavirus au decedat, dintre care 98 bărbați și 62 femei. Bilanțul total al deceselor, la nivel național, a ajuns la 9.916.

Citeşte mai multe despre:   carantina,   constanta ,   Ilfov