Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cardurile de sănătate, un sistem cu probleme veșnice: În plin sezon gripal, CNAS se lovește de un nou blocaj

Cardurile de sănătate, un sistem cu probleme veșnice: În plin sezon gripal, CNAS se lovește de un nou blocaj

Un articol de: Sebastian Pricop - 14 Feb 2020, 11:48
Eveniment

Sistemul cardurilor de sănătate din România continuă să fie unul cu probleme majore care nu dă semne că va funcționa optim vreodată. În plin sezon gripal în care oamenii merg în număr mare pentru a beneficia de asistență medicală, medicii de familie se plâng de noi probleme care le face muncă imposibilă.

Sistemul cardurilor de sănătate a picat, din nou, vineri dimineața, la ora 8.00. Nu este prima dată când se întâmplă acest lucru, medicii se plâng că sistemul dă frecvent erori și nu își pot desfășura activitatea.

Reprezentanţii medicilor de familie susțin că, în aceste condiții, nu pot prescrie tratamente pacienților deoarce legea stipulează clar că medicii trebuie să verifice în sistemul electronic dacă pacientul este asigurat pentru a-i putea prescrie reţete decontate de CNAS.

Cea mai gravă situație a fost înregistrată în iulie 2019, când sistemul cardurilor de sănătate nu a funcționat timp de mai bine de două săptămâni. Atunci, reprezentanții CNAS au anunțat că toate serviciile medicale, medicamentele și dispozitivele medicale se acordă în sistem offline.

Numărul deceselor din cauza gripei a ajuns joi în România la 34. Autorităţile sanitare au declarat oficial, în 6 februarie, epidemie de gripă.

De asemenea, numărul elevilor diagnosticați cu gripă crește de la o  zi la alta, iar părinţii se plâng că în școli nu sunt respectate regulile impuse de Ministerul Educației. 

Peste 100 de grădinițe, școli și licee, din întreaga țară, și-au suspendat parțial sau total cursurile pentru a preveni răspândirea gripei. Cu toate acestea, zilnic sunt raportate noi cazuri de îmbolnăvire.


 

Citeşte mai multe despre:   CNAS
 
Loading...