Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Care este de fapt populația Bucureștiului în 2020. Ce spun datele oficiale vs. ce se întâmplă în realitate

Care este de fapt populația Bucureștiului în 2020. Ce spun datele oficiale vs. ce se întâmplă în realitate

Un articol de: George Lupu - 16 Oct 2020, 15:18
Care este de fapt populația Bucureștiului în 2020. Ce spun datele oficiale vs. ce se întâmplă în realitate Foto: pixabay Eveniment

Bâlbâiala autorităților privind incidența cazurilor de coronavirus la mia de locuitori în Capitalăa atras atenția unor probleme mai vechi, faptul că nu știm câți locuitori există de fapt în București.

 

Contradicție între datele oficiale și populația reală

 

Potrivit prefectului Capitalei, dacă datele statistice indică pentru București o populație de 2,1 milioane de locuitori, populația reală ar fi de fapt de 2,5 milioane.

Cea mai recentă dilemă a decidenţilor despre acest subiect s-a iscat marţi, 13 octombrie, când mai multe autorităţi ale statului s-au contrazis cu privire la valoarea incidenţa numărului de cazuri de coronavirus din ultimele două săptămâni din Bucureşti. Motivul? Fiecare dintre ele a determinat acest indicator în funcţie de valori diferite ale numărului de locuitori ai Capitalei. 

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a anunţat marţi o incidenţă cumulată a numărului de cazuri de coronavirus din ultimele 14 zile în Bucureşti de 3,11 la mia de locuitori. INSP revine asupra datelor şi anunţă că, de fapt, valoarea acestui indicator e de 2,65 de cazuri la mia de locuitori. Tot marţi, Grupul de Comunicare Strategică (GCS) anunţă o valoare distinctă de cele două avansate de INSP pentru incidenţa cazurilor de Covid-19 din ultimele 14 zile din Capitală, anume 2,69 la mia de locuitori.

Această valoare, spune GCS, se raportează la o populaţie a Capitalei de 2,15 milioane de oameni.

 

Când am putea afla câți locuitori are Bucureștiul

 BOMBĂ în showbiz! George Burcea și Viviana Sposub au anunțat că vor fi ...

Din cea mai recentă declaraţie a prefectului Capitalei se înţelege că Bucureştiul ar avea oficial 2,15 milioane de locuitori.  În schimb, Gabriela Firea, fostul primar general, a spus în repetate rânduri că în Capitală locuiesc, de fapt, 4 milioane de oameni. 

Recensământul populaţiei şi locuinţelor din 2021. Termenele anunţate de INS: Termen-limită 30 iunie 2021 pentru:

- finalizarea metodologiei de organizare şi desfăşurare a recensământului populaţiei şi al locuinţelor;

- definitivarea infrastructurii în urma recensământului de probă; -

 organizarea activităților în teren; Termen-limită 30 iulie 2021 pentru operaționalizarea unui Call Center pentru recensământul populației și locuințelor;

Termen 30 septembrie 2021 pentru selecția și instruirea personalului de recensământ;

Termen 30 noiembrie 2021 pentru: - derularea campaniei de promovare a recensământului - colectarea datelor (din surse administrative, recenzarea locuinţelor şi a populaţiei).