Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Care sunt principalele centre de testare pentru coronavirus din județul Cluj

Care sunt principalele centre de testare pentru coronavirus din județul Cluj

Un articol de: George Lupu - 20 Oct 2020, 16:52
Care sunt principalele centre de testare pentru coronavirus din județul Cluj Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

Pandemia de coronavirus atinge un nivel îngrijorător și în județul Cluj. În ultimele 24 de ore 228 de persoane au fost depistate pozitiv la testul pentru coronavirus.

De asemenea, municipiul Cluj-Napoca a depăşit ponderea de 3 persoane la mia de locuitori infectate cu COVID-19 şi urmează să fie analizate măsurile care se vor lua.

Având în vedere nivelul ridicat de răspândire a virusului în Cluj, cei care vor să se testeze trebuie să știe faptul că există mai multe centre de testare în județ.

 

Principalele centre de testare din Cluj

 

Potrivit informațiilor făcute publice de Ministerul Sănătății următoarele centre sunt acreditate pentru efectuarea testelor pentru coronavirus:

 

-UMF Iuliu Hațeganu/Centrul De Cercetări Pentru Genomică Funcțională    

-Laboratoarele INSPLOVITURĂ pentru Pro TV! Încă o vedetă are COVID-19

-Institutul Oncologic Prof. Ion Chiricuta    

-Institutul De Medicină Legală Cluj-Napoca

-Spitalul Clinic Judetean Urgenta Cluj-Napoca

-Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Leon Daniello Cluj-Napoca

-Spitalul Clinic de Boli Infectioase Cluj-Napoca

-Centrele companiei Regina Maria

-Centrele companiei Medlife

 

Toate unitățile care sunt acreditate de către Ministerul Sănătății să realizeze diagnosticul prin metoda RT-PCR au obligația de a asigura cu prioritate diagnosticul pentru pacienții din unitățile sanitare, persoanele suspecte din cadrul anchetelor epidemiologice, precum și a persoanelor din grupurile de risc, conform metodologiei Institutului Național de Sănătate Publică- Centrului Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile.

Având în vedere situația epidemiologică la nivel național, unitățile vor decide condițiile în care pot răspunde solicitărilor de testare suplimentară, la cerere și pot stabili costul testului.

 

Noi restricții ar putea fi luate în Cluj

 

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență se va întruni marți pentru a decide noi măsuri în contextul exploziei cazurilor de coronavirus

“ Vom analiza în CJSU toate aspectele. Deocamdată vorbim de 3,02, în condiţiile în care ne raportăm doar la populaţia rezidentă pe baza datelor de la Evidenţa Persoanelor. Totuşi, avem un număr foarte mare de studenţi în Cluj-Napoca, precum şi alte persoane care activează aici şi nu sunt înregistrate în evidenţe. Vedem cum evoluează cifrele mâine şi luăm deciziile care se impun, cu siguranţă”, a declarat, luni, prefectul Mircea Abrudean.

Acesta a adăugat că e posibil să fie închise şcolile şi restaurantele.

“Practic măsurile presupun: trecerea pe scenariul 3 la unităţi de învăţământ preuniversitar, masca obligatorie în toate spaţiile deschise, închiderea restaurantelor şi cafenelelor la interior (rămân terasele şi delivery sau take away), închiderea activităţilor de jocuri de noroc şi închiderea programului cu publicul pentru cinematografe şi instituţiile de cultură. Avem la dispoziţie 48 ore de la depăşirea unui prag de incidenţă pentru a lua măsuri”, a mai spus prefectul de Cluj.

Citeşte mai multe despre:   COVID-19,   teste,   Cluj