Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Carmen Dan, după ce a vizitat zonele afectate de inundaţii: Ne mai trebuie timp până când nu vom mai vedea birturile pline. Unii sărbătoreau (FOTO)

Carmen Dan, după ce a vizitat zonele afectate de inundaţii: Ne mai trebuie timp până când nu vom mai vedea birturile pline. Unii sărbătoreau (FOTO)

Un articol de: B1.ro - 15 Mar 2018, 18:19
Eveniment

Va trebui să mai treacă mult timp până când nu vom mai vedea birturile pline, a fost una dintre concluziile lui Carmen Dan, după ce a mers în zonele afectate de inundaţii.

”Ne mai trebuie mult timp până când nu vom mai vedea birturile pline atunci când în jurul nostru comunitatea este confruntată cu o situaţie de urgenţă. Azi am vorbit cu câteva persoane, probabil unii sărbătoreau 15 martie, alţii nu. Erau totuşi solidari, iar asta e important”, a scris Ministrul de Interne, pe Facebook.

Carmen Dan s-a deplasat joi în zonele afectate de inundaţii aflate la graniţa judeţelor Covasna şi Braşov. Asta chiar în contextul în care 15 martie este Ziua maghiarilor de pretutindeni.

Foto: Carmen Dan - Facebook

Alte concluzii la care a ajuns Carmen Dan

”În situaţii de urgenţă, măsura de evacuare preventivă a celor aflaţi în situaţie de risc aparţine primarului sau prefectului ( adică preşedintelui comitetului local/judeţean pentru situaţii de urgenţă). Pentru că primarii şi consilierii locali, cei aleşi de comunitate, se bucură de încredere din partea celor care i-au ales, această decizie ar trebui să fie uşor de aplicat. În Căpeni nu a fost deloc aşa, iar celor care se gândesc că este o problemă generală de încredere în autorităţi, le reamintesc că pompierii sunt cea mai de încredere instituţie, iar jandarmeria se află şi ea pe un loc bun în acest top.

Avem o adevarată problemă care ţine de educaţia preventivă, iar de data asta, noi, ca autorităţi, avem responsabilitatea noastră. Lipseşte conştientizarea riscului şi interesul de a fi informat. Oamenii se bazează pe experienţele lor trecute, mai vechi sau mai noi, ori pe acel sentiment fals că mie nu mi se poate întâmpla.

Despre oamenii în uniformă - ei erau acolo, ca de obicei, probabil cei mai conectaţi la ceea ce se întâmplă în jurul lor. Indiferent de culoarea uniformei lor, nu pot decât să le transmit acelaşi respect şi apreciere pentru munca lor. Dacă am plecat oarecum liniştită din acea localitate, este pentru că ştiu că ei sunt acolo", a scris Carmen Dan, pe Facebook.

Autorităţile au decis ca aproximativ 300 de persoane din satul Căpeni, judeţul Covasna, să fie evacuate, pentru că sunt șanse mari să se rupă digul de protecție care preia unda de viitură produsă pe cursul râului Olt, în Baraolt.

Citeşte mai multe despre:   Carmen Dan,   inundatii,   Stiri Covasna,   birturi