Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Carmen Dan, acuzată de minciună de o polițistă: Îmi este jenă. Din biroul dumneavoastră nu puteți vedea realitatea pe care o vedem noi (VIDEO)

Carmen Dan, acuzată de minciună de o polițistă: Îmi este jenă. Din biroul dumneavoastră nu puteți vedea realitatea pe care o vedem noi (VIDEO)

Un articol de: - 29 Mar 2018, 12:44
Carmen Dan, acuzată de minciună de o polițistă: Îmi este jenă. Din biroul dumneavoastră nu puteți vedea realitatea pe care o vedem noi (VIDEO) Eveniment

Carmen Dan este atacată dur de o polițistă. Valentina Matea, polițistă de frontieră în cadrul Gărzii de Coastă de 23 de ani, a desfiinţat-o pe Carmen Dan, după ce aceasta a anunţat cu surle şi trâmbiţe că salariile poliţiştilor au crescut de trei ori în ultimele şase luni.  Poliţista susţine că ministrul minte cu seninătate, iar hibele din sistem rămân nerezolvate, informează B1 TV. 

Steluța Valentina Matea lucrează de mai bine de 23 de ani în MAI şi cunoaşte în amănunt problemele cu care se confruntă sistemul. Poliţista de frontieră din cadrul Gărzii de Coast i-a transmis un nou mesaj dur ministrului Carmen Dan

Valentina este în prezent și liderul Sindicatului Europol Garda de Coastă şi a fost în stradă sâmbătă, alături de poliţiştii din întreaga țară, în faţa sediului MAI şi la Guvern. Şi-ar fi dorit ca ministrul Carmen Dan să vină în Piaţa Victoriei şi să stea de vorbă cu ei, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Aşa că i-a transmis un mesaj în mediul online, supărată că ministrul de Interne a minţit în privinţa salariilor poliţiştilor.

”Să vă mai scot la lumină niște minciuni, doamna ministru. Ați omis să spuneți că 10% creștere în octombrie 2017 s-a aplicat la suma brută și că polițiștii au primit net 5-6%. Dar, aveți dreptate, sună frumos să spuneți 10% creștere, nu? Sunt aproape convinsă că și pentru luna ianuarie 2018 ați fi vrut să spuneți de fapt "creștere 25%". Tot pentru că sună frumos. Ghinionul dvs au fost liderii de sindicat care au țipat la acea vreme și acum n-ați avut ce face decât să recunoașteți țeapa pe care ne-am luat-o. Aflați că sunt și colegi care au avut creștere doar 2%. Deci din ce spun legile, doamna ministru, 10% din octombrie 2017, cu 25% din ianuarie 2018, fac 35%, din care un polițist a primit maxim 10% dacă a avut noroc!”, a scris femeia pe Facebook. 

Poliţista a vorbit şi despre problema sporurilor.

”Ați adăugat și mărirea unor sporuri... dar ați uitat de tăierea unor sporuri... de exemplu cel pentru permanență. Întâi, până să spuneți fabuloasa cifra de 28.000 de polițiști (dar știu, dă bine...) trebuia să spuneți și cifra cu totalul polițiștilor, ca să știe lumea câți NU primesc sporul la care vă referiți. Sau să precizați dacă 28.000 v-au ieșit înainte să intre în vigoare prevederile legale, sau după? Ați omis, cu bună știință, să spuneți că acel spor se acordă fără niciun efort bugetar suplimentar. De ce? Pentru că legea spune că aceste majorări se acordă în limita bugetului acordat. Și oare cum se face, stiți? Sigur nu, pentru că din biroul dvs nu puteți vedea realitatea pe care o vedem noi”, a mai spus polițista. 

Liderul Sindicatului Europol Garda de Coastă a desfiinţat-o pe Carmen Dan, pe care a acuzat-o că minte cu bună ştiinţă.

”Credeți-mă că îmi este jenă să dau copy-paste... am să vă spun doar unde ați mințit. Agentul debutant nu primește norma de echipament. Poate că sumele minime și maxime menționate or exista pe net. Nici nu-mi mai bat capul să calculez, dar nu puteți face diferența între NET și BRUT? Doamna ministru, dacă ziceți că acele sume sunt salarii nete, nu trebuie să mai mentionați "și alte sporuri, după caz". Știți de ce? Pentru că la net nu se adaugă sporuri”, a mai afirmat Valentina Matea. 

Premierul Florin Cîţu, anunţ important pentru România. Totul se întâmplă în plină pandemie

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Carmen Dan