Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment REVINE IADUL ALB! Muntenia, principala zonă afectată. Carmen Dan avertizează autoritățile locale (VIDEO)

REVINE IADUL ALB! Muntenia, principala zonă afectată. Carmen Dan avertizează autoritățile locale (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 22 Mar 2018, 15:33
REVINE IADUL ALB! Muntenia, principala zonă afectată. Carmen Dan avertizează autoritățile locale (VIDEO) Eveniment

Carmen Dan a declarat că Muntenia va fi principala zonă vizate de ninsori și viscol în perioada următoare. Ministrul de Interne a mai precizat că există risc de inundații și a solicitat autorităților locale să fie pregătite. 

”Avem deja un debit crescut al Dunării și sunt deja în vigoare avertizări hidrologice pentru riscul la inundații. Situația cea mai dificilă se preconizează a fi în zona Munteniei. În această zonă ne așteptăm la efecte mai consistente, în zonele și localitățile unde deja am avut probleme în urma inundații de acum două săptămâni.

Din acest motiv, în județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Constanța și Tulcea solicit autorităților atenție sporită inclusiv din această perspectivă. Trebuie să aveți în vedere că topirea zăpezii va genera un debit mai mare inclusiv pe afluenții Dunării și trebuie să luați măsuri din timp, astfel încât să nu ajungem în situații care ar putea pune în pericol viața oamenilor.

Nu ezitați să evacuați preventiv persoanele care au nevoie de îngrijiri medicale, femeile însărcinate, persoanele care trebuie să facă dializă sau sunt în alte situații ce impun aplicarea unui tratament la intervale regulate de timp. Vremea nu ține cont de calendar”, a declarat Carmen Dan

Aceasta a mai precizat că sunt mobilizați peste 13.500 de angajați ai Ministerului de Interne, pompieri, jandarmi și polițiști. 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Carmen Dan,   Muntenia