Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de boli infecțioase din Iași, a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare

Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de boli infecțioase din Iași, a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare

Un articol de: George Lupu - 20 Noi 2020, 16:01
Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de boli infecțioase din Iași, a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare Sursa Foto: DCNews Eveniment

Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de boli infecțioase din Iași, a fost condamnată vineri de Curtea de Apel Iași la trei ani de închisoare cu suspendare, potrivit portalului instanței. Decizia este definitivă.

Carmen Dorobăţ şi soţul ei au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare în dosarul în care sunt acuzaţi că au primit mită de la 124 de studenţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Iaşi, pentru a-i promova la examene.

În plus, cei doi nu vor mai avea dreptul să predea la Universitatea de Medicină din Iași. Soţul său este şef al Catedrei de anestezie generală de la UMF Iaşi.

Instanţa precizează faptul că managerul Spitalului de Boli Infecţioase nu mai poate ocupa functii de interes public pentru 4 ani, iar soțul aceteia, Dorobăț Gheorghe nu mai poate ocupa funții publice timp de 5 ani.

Potrivit minutei Instanței, în temeiul art. 423 din Codul de procedură penală, desfiinţează în parte sentinţa penală apelată şi în rejudecare: 1. Modifică dispoziţiile privind aplicarea pedepsei complementare inculpatei Dorobăţ Carmen Mihaela atât pe lângă fiecare pedeapsă principală, cât şi pe lângă pedeapsa principală rezultantă, în sensul că interzice exercitarea dreptului prev. de art. 66 lit. g din Codul penal, respectiv dreptul de a ocupa funcţia de cadru didactic în învăţământul public şi privat.

Majorează durata pedepsei complementare aplicată atât pe lângă fiecare pedeapsă principală, cât şi pe lângă pedeapsa principală rezultantă, la 5 ani. Modifică dispoziţiile privind aplicarea pedepsei accesorii inculpatei Dorobăţ Carmen Mihaela atât pe lângă fiecare pedeapsă principală, cât şi pe lângă pedeapsa principală rezultantă, în sensul că interzice exercitarea dreptului prev. de art. 66 lit. g din Codul penal, respectiv dreptul de a ocupa funcţia de cadru didactic în învăţământul public şi privat.

Citeşte mai multe despre:   Carmen Dorobat