Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Casa ororilor: Copiii de la un centru de plasament, înfometați și internați la psihiatrie. 14 angajați au fost reținuți (VIDEO)

Casa ororilor: Copiii de la un centru de plasament, înfometați și internați la psihiatrie. 14 angajați au fost reținuți (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 24 Iun 2016, 16:52
Casa ororilor: Copiii de la un centru de plasament, înfometați și internați la psihiatrie. 14 angajați au fost reținuți (VIDEO) foto: viata-libera.ro Eveniment

Sedaţi, internaţi la psihiatrie, înfometaţi! Sunt doar câteva dintre chinurile la care au fost supuşi copiii de la Centrul de Plasament Sfânta Maria din Capitală. Potrivit procurorilor, angajaţii Centrului, cei care erau plătiţi să-i îngrijească pe aceşti copii, ar fi folosit, de fapt, banii şi bunurile celor mici în interes personal, arată B1 TV.

Mai mult, fetele erau lăsate să fugă din centru şi ajungeau să se prostitueze, iar 14 angajaţi ai Centrului au fost reţinuţi în acest caz.

Poliţiştii au deschis o anchetă, în urma denunţului făcut de un fost angajat al Centrului de Plasament Sfânta Maria din Capitală.KAUFLAND / LIDL / CARREFOUR / PROFI / MEGA IMAGE / AUCHAN. ANUNŢUL CE AFECTEAZĂ TOŢI CLIENŢII DIN ROMANIA

Pe lângă acuzaţiile de rele tratamente aplicate minorilor, angajaţii Centrului, potrivit procurorilor, foloseau instituţia ca pe o bancă sau magazin. Ei ar fi luat din alimentele copiilor şi ar fi dus acasă hainele, jucăriile şi electrocasnicele donate pentru cei mici. Şi banii primiţi de copii, ajutor de la stat, ar fi ajuns în conturile acestor angajaţi, mai spun procurorii.

Mai mult, anchetatorii au descoperit că angajaţii ar fi luat cadourile primite de copii şi le vindeau apoi în buticurile din cartier. Cei mici aveau dreptul la o tabără şi 4 excursii pe an. Însă, în excursii mergeau tot angajaţii, dar şi familiile lor.

Fetele din Centru erau lăsate să fugă şi ajungeau la Gara de Nord, unde intrau în anturajul adolescenţilor fără adăpost.

Iar ca angajaţii să nu fie deranjaţi de fete, jumătate dintre ele ar fi fost internate la psihiatrie sau tratate cu medicamente pentru cei cu boli psihice, fără vreo recomandare din partea medicilor.

Citeşte mai multe despre:   copii,   angajati