Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cât îmi dai să te OMOR? Ovidiu Popescu, tatăl tinerei alpinistei moarte în Retezat, organiza excursii pe munte cu 390 lei!

Cât îmi dai să te OMOR? Ovidiu Popescu, tatăl tinerei alpinistei moarte în Retezat, organiza excursii pe munte cu 390 lei!

Un articol de: - 26 Apr 2017, 10:25
Cât îmi dai să te OMOR? Ovidiu Popescu, tatăl tinerei alpinistei moarte în Retezat, organiza excursii pe munte cu 390 lei! Eveniment

Clubul Montan Altitudine, condus de Ovidiu Popescu, tatăl alipinistei Dor Geta Popescu, care a murit în avalanșa de duminică, nu avea licență de turism și nici dreptul de a organiza ture comerciale cu turiști în munți. Excursia din acest weekend, care s-a soldat cu moartea a doi copii, a fost promovată pe siteul clubului de alpinism tot ca una comercială, având prețul de 390 de lei, anunță Great News.

Potrivit informațiilor postate pe site-ul Clubului Sportiv Montan Altitudine, excursia din weekendul trecut a fost organizată în perioada 21-23 aprilie, scopul fiind urcarea pe Vârful Peleaga din Retezat (2.509 metri). Prețul menționat în dreptul excursiei este de 390 de lei de persoană. Plata programelor se făcea în contul bancar al ONG-ului Clubul Sportiv Montan Altitudine.

Pe site, pachetele turistice - vândute cu prețuri între 390 și 1600 lei - erau însoțite de mesajul: „Participând la programele din Circuitul 7 Munți din Grădina Carpaților, vei fi în formă, te vei convinge de frumusețea antrenamentelor în natură, și, în același timp, o ajuți pe Dor Geta să-și finanțeze expedițiile de record, din 2016, în munți înalți”.ALERTĂ ÎN ROMÂNIA! MARE ATENȚIE! HACKERII CER BANI ÎN NUMELE CELEBREI CÂNTĂREȚE, PE INTERNET. MULȚI ROMÂNI ȘI-AU LUAT ȚEAPĂ

Potrivit legii, o entitate precum Clubul Montan Altitudine nu putea vinde pachete turistice dacă nu avea licență de turism. Iar ONG-ul nu apare în lista operatorilor cu licență de turism de pe site-ul Ministerului Turismului.