Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cătălin Berenghi, „omul cu porcul la moschee”: Voi închiria un elicopter şi voi arunca din el măruntaie de porc. Dacă vor continua, înseamnă că nu mai respectă cutumele religioase şi se doreşte să se facă altceva: spionaj, terorism”

Cătălin Berenghi, „omul cu porcul la moschee”: Voi închiria un elicopter şi voi arunca din el măruntaie de porc. Dacă vor continua, înseamnă că nu mai respectă cutumele religioase şi se doreşte să se facă altceva: spionaj, terorism”

Un articol de: - 26 Aug 2015, 12:45
Cătălin Berenghi, „omul cu porcul la moschee”: Voi închiria un elicopter şi voi arunca din el măruntaie de porc. Dacă vor continua, înseamnă că nu mai respectă cutumele religioase şi se doreşte să se facă altceva: spionaj, terorism” Foto: Puterea Eveniment

Un bucureștean a inițiat un protest inedit împotriva construirii moscheei la București. Fost soldat în Legiunea Străină, actualmente patron, Cătălin Berenghi a “spurcat” locul dat de Guvern cultului musulman pentru construirea lăcașului de cult, îngropând acolo un cadavrud e port, animal neacceptat în această religie.

Berenghi e hotărât să nu se oprească aici. Omul de afaceri spune că va închiria un elicopter și va arunca din el măruntaie de porc.

“Zilele următoare voi face un grătar la faţa locului, pentru că am auzit că vin deja utilajele pe teren. Voi face un grătar cu prietenii şi vom mânca nişte fripturi de porc acolo, pentru că deocamdată nu este împrejmuit, nu e nici un semn care să interzică un grătar. Dacă vor împrejmui terenul, am soluţii. Voi face o catapultă. Voi comanda două roabe de măruntaie (organe, „adidaşi” de porc) şi le voi catapulta peste gard, pe teritoriul moscheii. Dacă vor fi jandarmi şi sistemul de represiune va funcţiona în continuare, voi închiria un elicopter şi le voi arunca din elicopter. Dacă vor continua, voi pune organe de porc în betonul care se va turna acolo. Toate le voi face publice, să fie cunoscute de Guvern şi de primul-ministru al Turciei şi politicienii care ne conduc. Dacă vor continua, înseamnă că nu mai respectă cutumele religioase şi se doreşte să se facă altceva: spionaj, contraspionaj, droguri, terorism”, a declarat bucureșteanul pentru puterea.ro.

Cătălin Berenghi susține că românii se tem să ia inițiative și nu își asumă deciziile.

Totodată, bărbatul spune că telefonul, conturile de Facebook și calculatorul i-au fost blocate chiar înaintea prostestului și susține că aceste lucruri I s-au întâmplat pentru că a deranjat clasa politică prin aceste gen de prostest.

“Cel mai mult mă deranjează faptul că, în cadrul „securităţii statului”, există un sistem de represiune. Vă dau exemplu. Acest protest am vrut să-l fac miercurea trecută (19 august - n.r.), iar cu o zi înainte nu mai mergea calculatorul, pe telefon nu mai putea să mă sune nimeni, cele 2-3 profiluri de Facebook au fost blocate. Nu mai puteam să fac nimic. Actualul sistem nu permite transmiterea, rostogolirea acestui gen de protest care sunt deranjante şi care îi ating direct pe cei din clasa politică. Nu sunt agitator, nu sunt un om care se plictiseşte. Legile au început să mă deranjeze.

Nu doresc să incit oamenii ca să-i aduc alături de mine şi să se spună că sunt un instigator. Dar lumea trebuie să înceapă să se trezească. Nu sunt poliţie, nu fac poliţie politică. Dacă mă duc la o benzinărie, mă afectează, mă dau jos, e mizerie şi mă afectează. Am prieteni din armată, din servicii, din primării care spun „nu pot să postez, nu pot să spun pentru că-mi voi pierde funcţia”. În ţara asta nimeni nu vrea să-şi asume nimic. Nici o problemă, îmi asum eu singur tot şi merg mai departe”, a mai spus fostul soldat în Legiunea Străină.

Reacția Muftiului Muurat Iusuf nu s-a lăsat așteptată. Acesta a declarat pentru Agerpres că nu se va renunța la construirea moscheei.

“„Faţă de cele petrecut luni, 24 august, ca unul care prin vocaţie și practică religioasă zilnică sunt în permanenţă alături de cei care au nevoie de ajutor, mă declar dezolat, căci persoana în cauză a risipit în van carcasele a doi purceluși pe care i-a îngropat simbolic pe terenul aparţinând moscheii noastre, carne ce ar fi fost cu siguranţă binevenită pentru cantina unui cămin pentru bătrâni sau pentru copii. Din punct de vedere ritualic, gestul respectiv este egal cu zero, nu poate fi apreciat drept pângărire. Terenul va fi salubrizat, iar când se va pune temelia construcţiei vom face o slujbă de sfinţire, așa cum se procedează în toate religiile monoteiste, fundamentale. În rest, ca şi cetăţean român sunt întristat și jignit să văd în fotografii cum culorile drapelului naţional au fost pângărite după ce o turmă de porci a fost pictată cu simbolul tricolor, doar pentru a fi pusă să pască pe terenul din București aflat în proprietatea Comunităţii Musulmane din România. Este mare păcat, și noi suntem români chiar dacă am fost crescuţi în altă confesiune religioasă!“, a dafirmat şeful cultului musulman în România.

Berenghi are și alte planuri. După ce va termina prostestul împotriva ridicării moscheei, acesta vrea să atace Legea antilegionară: “Printre altele, şi eu am fost legionar în Legiunea străină. Vreau să-i trimit o petiţie, o scrisoare, să-l interpelăm cumva pe Crin Antonescu, iniţiatorul  acestei legi, şi să-mi spună dacă şi eu, legionar în Legiunea străină, mă încadrez în această lege, că nu specifică acolo: legionar din perioada nu ştiu care. Sunt şi eu în incidenţa acestei legi, nu sunt, mă încadrez, să ştiu şi eu ce fac, fug din România, mă arunc în fântână. Dacă aşa fac ei legile după bunul plac şi după aceea se trezesc că nu ştiu ce... Oricum vom avea grijă de Crin Antonescu să-l acuzăm, să-l dăm în judecată, pentru că sunt atâtea nuanţe în această lege încât este greu de înţeles. Problema mea este cei care o votează, care o aprobă. Unde au fost, dormeau, erau drogaţi, erau sub influenţa alcoolului ce se întâmpla cu ei de au aprobat o astfel de lege? Deci avem planuri de viitor multe, iar cu grupul de atitudine şi acţiune civică, nu sunt singur. Iar acţiunile care le-aţi văzut şi care vi le-am spus astea sunt doar vârful de lance, doar începutul a ceea ce urmează să fie.”

Cătălin Berenghi este un tânăr bucureştean de 34 de ani. Rămas orfan de tată la 11 ani şi cu un frate şi o soră mai mici decât el, a reuşit să termine Liceul Agricol, iar în 1999 s-a înscris în Legiunea Străină. Are patru războaie la activ, în Irak, Afganistan, Coasta de Fildeş şi în Liberia. În prezent este patron de cafenea pe Bdul Mihail Kogălniceanu; mai are o fabrică de ventilaţii industriale şi o şcoală de ghizi montani, unde instruieşte 200-300 de tineri pe an. În plus, are mult spirit civic şi în plan mai multe forme de protest faţă de autorităţi.

 

Citeşte mai multe despre:   moschee,   musulmani