Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cătălin Drulă: Metroul pentru Otopeni se va opri la 3 kilometri de terminalul nou (VIDEO)

Cătălin Drulă: Metroul pentru Otopeni se va opri la 3 kilometri de terminalul nou (VIDEO)

Un articol de: Irina Mina - 25 Feb 2021, 20:55
Cătălin Drulă: Metroul pentru Otopeni se va opri la 3 kilometri de terminalul nou (VIDEO) Foto: Guvernul României / Facebook Eveniment

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a declarat, joi, în cadrul emisiunii „Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat, că metroul pentru Otopeni se va opri la 3 kilometri de terminalul nou.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Cătălin Drulă: Metroul pentru Otopeni te lasă la 3 kilometri distanță de terminalul unde va fi toată activitatea

 

Magistrala M6 e în licitație în prezent până la stația Tokyo, centrul comercial Băneasa. Al doilea sector, că e în două faze, de la stația Tokyo până la aeroportul Otopeni, e într-o procedură de reevaluare a traseului, a fezabilității, pentru că sunt câteva lucruri care intervin între timp, față de gândirea inițială de acum 10 ani. Avem un tren acum, care pleacă din același loc, care face 20 de minute până în Gara de Nord, și se pune întrebarea de ce cineva ar lua un metrou care face 35 de minute până în Gara de Nord, dacă ai un tren care face 20.

Pentru că Aeroportul Otopeni, între timp, are un plan de dezvoltare care implică mutarea majorităților operațiuni aeroportuare în partea de est a pistelor, într-un terminal nou, T2-ul, dar acest metrou nu duce decât la Terminal 1, deci te lasă la 3 kilometri distanță de terminalul unde va fi toată activitatea”, a afirmat oficialul.

Noua linie de metrou va avea 14,2 km și va cuprinde 12 stații

 

Amintim că Magistrala 6 de metrou, secțiunea 1 Mai - Tokyo/Băneasa, care va duce la Aeroportul „Henri Coandă" Otopeni, a primit aplicațiile din partea constructorilor.Lovitură fără precedent pentru Diana Șoșoacă! Ce nu va mai avea voie să facă timp de trei luni în Parlamentul României? Va fi sancționată drastic

Valoarea contractului este evaluată la 1,27 miliarde de lei, adică în jur de 260 de milioane de euro.

Contractul pentru secțiunea de metrou include lucrări de proiectare și execuție stații și tuneluri: galerie la stația 1 Mai, Pajura, Expoziției, Montreal, Gara Băneasa, Aeroport Băneasa, stația și galeria Tokyo și tunel 1 Mai Tokyo.

Noua linie de metrou va avea 14,2 km și va cuprinde 12 stații: 1 Mai (deja existentă), Pajura, Expoziției, Piața Montreal, Gara Băneasa, Aeroport Băneasa, Tokyo, Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I. C. Brătianu, Aeroport Otopeni.

Citeşte mai multe despre:   Catalin Drula,   Ministrul Transporturilor,   metrou