Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cătălin Drulă: Unii dintre oamenii care au folosit acele construcții de la metrou sunt victimele acestui cartel. E important să ne luptă cu abuzatorii, nu cu victimele lor (VIDEO)

Cătălin Drulă: Unii dintre oamenii care au folosit acele construcții de la metrou sunt victimele acestui cartel. E important să ne luptă cu abuzatorii, nu cu victimele lor (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 07 Apr 2021, 16:40
Cătălin Drulă: Unii dintre oamenii care au folosit acele construcții de la metrou sunt victimele acestui cartel. E important să ne luptă cu abuzatorii, nu cu victimele lor (VIDEO) Eveniment

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a declarat în conferința de presă de la finalul ședinței de Guvern, că, în acest moment, obiectivul este restabilirea legalității în privința spațiilor comerciale de la metrou, care au început să fie eliberate miercuri. ”E important să ne luptă cu abuzatorii, nu cu victimele lor”, a spus Drulă, referindu-se la angajații care au refuzat să aplice ordinul.

 

Cătălin Drulă, despre spațiile comerciale de la metrou: Nu există niciun spațiu care să fie în legalitate în momentul de față

 

Întrebat dacă la metrou vor fi lăsate să funcționeze magazine cu contracte legale, ministrul Transporturilor a răspuns: „În momentul de față, amplasarea acelor contrucții este ilegală și se va face restabilirea legalității. Dacă mă întrebați despre ce se va întâmpla ulterior, orice fel de activități care se vor desfășura ulterior se vor face doar cu respecterea legii, a normelor ISU, cu opinia unor arhitecți, cu eventuale beneficii ale concesiunii care merg către stat sau compania statului, nu în buzunare private. (...) Din câte cunosc eu, nu există niciun spațiu care să fie în legalitate în momentul de față și nu putem aplica legea selectiv, evident”.

Cătălin Drulă: Unii dintre oamenii care au folosit acele construcții de la metrou sunt victimele acestui cartel. E important să ne luptă cu abuzatorii, nu cu victimele lor

 

Drulă: Importantă este restabilirea legalității, a siguranței

 

În condițiile în care a spus că vor avea loc consultări cu arhitecți, Drulă a fost întrebat și dacă în viitor ar putea apărea noi construcții la metrou.Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români

”Nu. În momentul de față, importantă este restabilirea legalității, a siguranței, că, până la urmă, e o problemă de siguranță. (...) Și oamenii de acolo, unii dintre ei, cel puțin, care au folosit acele construcții, sunt și ei victimele acestui cartel care le-a spus «stați liniștiți, și dacă nu e autorizație, și dacă a expirat contractul voi puteți să mergeți în continuare». Unii dintre ei sunt victime și pentru ei îmi pare rău. (...) Ce se întâmplă după... dacă rămân așa stațiile sau dacă vor fi alte forme de comerț, va fi doar cu respectarea legii și a unor norme de modernitate, de civilizație, de arhitectură și de încasare a banilor de cei cărora le aparțile de drept acel bun, adică publicul”, a spus ministrul.

Referitor la stațiile de metrou care nu au avize ISU, Cătălin Drulă a precizat: ”Știu că conducerea Metrorex s-a adresat către DSU. Evident, vrem să aducem toate aceste zone care aparțin de Metrorex în legalitate cu toate avizele. Acolo unde lipsesc avizele, le vom obține. (...) Luăm o problemă care a fost prea mult timp lăsată în nelucrare și ne facem treaba”.

Totodată, chestionat dacă ar putea fi aplicate sancțiuni angajaților care au refuzat să execute ordinul de evacuare, ministrul Transporturilor a răspuns: ”E important să ne luptă cu abuzatorii, nu cu victimele lor. Acei oameni, angajați ai Metrorex  care veniseră să-și facă treaba au fost timorați de prezența unor lideri sindicali care le arătau acel gest mafiot. Despre asta vorbesc, că nu ne vom îndrepta niciodată împotriva celor care sunt victime”.

În ceea ce privește eventualele despăgubiri pe care le-ar putea primi angajații din aceste spații, Drulă a spus că ”dumnealor cred că se pot îndrepta împotriva firmei sindicatului”.

 

Citeşte mai multe despre:   Catalin Drula,   Metrorex