Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cătălin Harnagea: Firma mea a avut un contract extern cu grupul EADS în legătură cu proiectul de securizare al Frontiera (VIDEO)
Exclusiv

Cătălin Harnagea: Firma mea a avut un contract extern cu grupul EADS în legătură cu proiectul de securizare al Frontiera (VIDEO)

Un articol de: - 16 Oct 2014, 15:37
Cătălin Harnagea: Firma mea a avut un contract extern cu grupul EADS în legătură cu proiectul de securizare al Frontiera (VIDEO) Eveniment

Fostul director al Serviciului de Informaţii Externe nu era deloc străin pentru grupul franco-german EADS.

Cătălin Harnagea a dezvăluit pentru postul B1 TV că a ajuns să încheie un contract cu cei de la EADS, pentru că se ştia cu câteva persoane din companie, care l-au contactat pentru serviciile sale de consultanţă.

Potrivit lui Harnagea, EADS se confrunta cu o situaţie nouă, în condiţiile în care nu mai fusese implicat într-un proiect atât de mare.

Aşa a ajuns fostul şef al Serviciului de Informaţii Externe să colaboreze cu EADS şi să apară în dosarul procurorilor DNA. Astfel, firma sa, ICAR Bussines Research a încheiat cu gigantul franco-german un contract de 2 ani în legătură cu proiectul de securizare a frontierelor.

Fostul director SIE a negat însă că în perioada 2004-2009 ar fi avut legătură cu politicieni care se ocupau de contractul cu EADS.

Chiar dacă locuinţa sa a fost perchiziționată în megadosarul Microsoft - EADS, Harnagea spune că nu a fost încă citat de procurorii DNA.

56 de percheziţii au avut loc în total în Bucureşti şi judeţul Ilfov la sedii de firme şi de fundaţii. Vizate au fost şi casele oamenilor de afaceri Dorin Cocoş şi Remus Truică, dar şi sediul Fundaţiei Dinu Pescariu.

Procurorii DNA au mai efectuat joi percheziţii și la oamenii de afaceri Dorin Cocoş, Remus Truică şi Nicolae Dumitru, la fostul ministru Gabriel Sandu, fostul consilier prezidenţial Dorin Marian, tatăl preşedintelui COSR, Adrian Petrache, şi la Fundaţia Dinu Pescariu în dosarul Microsoft și la sediul firmei lui Claudiu Florică, fostul şef al Fujitsu în România.

Cătălin Harnagea a condus Serviciul Român de Informaţii (SIE) în intervalul 30 iulie 1997-1 februarie 2001, când Dorin Marian a ocupat funcţia de consilier prezidenţial (1996-2000) şi şef al Administraţiei Prezidenţiale (martie-septembrie 2000). Cătălin Harnagea a scris, în CV-ul său, că a fost, din 2005, consultantul EADS pe proiectul de securizare al frontierelor României şi pe cel de off-set.

Harnagea dă explicații în dosarul Microsoft

Citeşte mai multe despre:   dosarul microsoft