Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cătălin Ioniță explică ieșirea publică împotriva ministrului Carmen Dan: Sunt anumite lucruri care nu sunt spuse, sunt o grămadă de lucruri care trebuiesc lămurite cu transparență (VIDEO)

Cătălin Ioniță explică ieșirea publică împotriva ministrului Carmen Dan: Sunt anumite lucruri care nu sunt spuse, sunt o grămadă de lucruri care trebuiesc lămurite cu transparență (VIDEO)

Un articol de: Redacția B1.ro - 22 Apr 2019, 13:32
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

Cătălin Ioniță, șeful Direcției Generale Anticorupție din cadrul MAI, a declarat, pentru B1 TV, că a decis să iasă public cu o notă despre situația din Ministerul de Interne, condus de Carmen Dan, după ce a constatat că oamenii aflați în subordinea sa au fost nedreptățiți, iar spațiul media a fost folosit pentru murdărirea imaginii pe care o are DGA.

”Am intenționat să spun lucrurilor pe nume, nu să declanșez un cutremur. Sunt ofițer de carieră, mereu mi-am făcut datoria și, din respect față de colegii mei, am considerat că trebuie să am o poziție publică în acest moment. Atât timp cât rezultatele lor au fost anunțate cu ocazia bilanțului DGA într-un fel, am considerat cel puțin surprinzător și nepotrivit ca în cuprinsul bilanțului Ministerului de Interne afirmațiile să fie exact contrare. Cred că cinstit ar fi fost ca, dacă exista o problemă, să ni se aducă la cunoștință, să prezentăm explicații pentru neregulile constatate și apoi să se iasă cu o blamare a structurii noastre în mass-media.

Sunt anumite lucruri care nu sunt spuse, sunt o grămadă de lucruri care trebuiesc lămurite cu transparență și, atât timp cât se folosește spațiul media pentru a crea o altă imagine unor instituții cum e DGA, consider că nu e normal.

Acest lucru l-am adus la cunoștința ministrului atât în discuții între patru ochi, cât și în ședința cu toți șefii de armă. Modul în care se pune problema față de structura pe care o conduc m-a determinat să am o reacție”, a declarat Cătălin Ioniță, pentru B1 TV.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Precizările vin după ce chestorul Cătălin Ioniță a transmis o notă prin care spunea că ”se simte obligat să aducă în atenția opiniei publice situația extrem de gravă în care se găsește Ministerul Afacerilor Interne sub conducerea actualului ministru”.  (Detalii AICI)

Ioniță a transmis respectiva notă după ce, vineri, cu ocazia prezentării bilanțului MAI pe anul trecut, Carmen Dan a criticat DGA-ul, afirmând că structura s-a concentrat pe alte zone decât Ministerul de Interne şi anunţând intenţia de a modifica legislaţia astfel încât activitatea DGA să fie readusă la zona de competenţă pentru care a fost înfiinţată.

În replică, Ministrul de Interne s-a arătat întristată de criticile pe care i le-a adus șeful Direcției Generale Anticorupție. Carmen Dan a susținut că nu se aștepta ca un ofițer de carieră ”să își pună uniforma în cap în felul ăsta”: ”Domnul Ioniță spune foarte multe lucruri. Ce pot eu să fac în situația asta? Îl las să spună ce are de spus. Nu am considerat niciodată că trebuie să pun eu căluș în gura cuiva. Întrebarea e de ce a ales acest moment să vorbească. E trist pentru mine că un ofițer de carieră își pune uniforma în cap în felul ăsta”.

Citeşte mai multe despre:   catalin ionita,   carmen dan,   dga,   ministerul de interne
 
 
 
Loading...