Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Șeful Direcției Generale Anticorupție, chestorul Cătălin Ioniță, și-a plagiat TOATĂ teza de doctorat

Șeful Direcției Generale Anticorupție, chestorul Cătălin Ioniță, și-a plagiat TOATĂ teza de doctorat

Un articol de: B1.ro - 28 Ian 2019, 09:40
Eveniment

UPDATE: Cătălin Ioniţă a declarat că susţine în continuare că a făcut totul cu bună credinţă şi că a urmat recomandările făcute de coordonatorul lucrării lui.

”Eu am făcut mereu totul cu bună credinţă. Sunt dispus să mă prezint şi să explic în faţa oricărei comisii. Bibliografia lucrării este una stufoasă, unde sunt trecute generic sursele articolelor luate. Mi-am urmărit mereu mentorii şi am urmat recomandările coordonatorului”, a declarat Ioniță, pentru News.ro.
 

Cătălin Alexandru Ioniță, chestor principal de poliție, directorul Direcției Generale Anticorupție din cadrul Ministerului de Interne, a plagiat toată teza de doctorat, de la prima până la ultima pagină, scrie jurnalista de investigație Emilia Șercan, într-un articol pentru PressOne.

Ioniță a devenit doctor în Ordine Publică și Siguranță Națională în 2012, la Academia de Poliție "Alexandru Ioan Cuza". În perioada ianuarie - iunie 2017, el a ocupat cea mai înaltă funcție, cea de șef al Inspectoratului General al Poliției Române, fiind împuternicit pe acest post de către ministrul de Interne Carmen Dan.

Lucrarea de doctorat a lui Ioniţă are 196 de pagini și poartă titlul "Criminogeneza infracțiunilor cibernetice". Coordonator i-a fost profesoara universitară Ștefania Georgeta Ungureanu, condamnată, în 2016, la închisoare cu suspendare, pentru că înșelase Academia de Poliție, precum și nouă doctoranzi ai acestei instituții.

Chestorul a refuzat să comenteze aceste acuzații. În trecut, însă, răspunzând unor acuzații similare, el a susținut că "suma pe care o primesc pentru titlul de doctor nu cred că va acoperi vreodată munca și absența mea din familie".

Jurnalista Emilia Șercan arată, însă, în articolul pentru PressOne, că Ioniță a plagiat teza de doctorat, de la prima până la ultima pagină.

Argumentele Emiliei Șercan pot fi citite integral AICI.
 

 
 
 
Loading...