Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ministerul Justiției, după vizita lui Cătălin Predoiu la CEDO: ”S-a luat decizia amânării emiterii unei rezoluţii critice la adresa sistemului penitenciar din România”

Ministerul Justiției, după vizita lui Cătălin Predoiu la CEDO: ”S-a luat decizia amânării emiterii unei rezoluţii critice la adresa sistemului penitenciar din România”

Un articol de: Redacția B1.ro - 06 Dec 2019, 14:24
Eveniment

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a participat la reuniunea Comitetului Delegațiilor Miniștrilor în format Drepturile Omului (CM-DH) dedicată supravegherii executării hotărârilor Curții Europene a Drepturilor Omului, organizată la Strasbourg. În acest context, Ministerul transmite că oficialii europeni au hotărât ”să amâne emiterea unei rezoluţii critice la adresa sistemului penitenciar din România şi să emită în loc o decizie de recomandare”, se arată într-un comunicat de presă. 

Astfel, Predoiu a declarat este nevoie de un plan urgent de măsuri pentru a rezolva problema condițiilor din penitenciare și a pune capăt seriei de condamnări primite de România la CEDO

Abrogarea recursului compensatoriu a fost votată, miercuri, de Camera Deputaților în calitate de for decizional, cu 272 de voturi ”pentru” și cinci abțineri. 

Redăm, mai jos, comunicatul de presă al Ministerului Justiției: 

Declarația Ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, după reuniunea de la Strasbourg a Comitetului Delegațiilor Miniștrilor în format Drepturile Omului (CM-DH) dedicată supravegherii executării hotărârilor Curții Europene a Drepturilor Omului

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a participat la reuniunea din 5 decembrie de la Strasbourg a Comitetului Delegațiilor Miniștrilor în format Drepturile Omului (CM-DH) dedicată supravegherii executării hotărârilor Curții Europene a Drepturilor Omului, prezidată de domnul Panayiotis Beglitis, reprezentantul permanent al Greciei pe lângă Consiliul Europei.

După trei ore de dezbateri intense, în urma poziţiei şi argumentelor prezentate de Ministerul Justiţiei din România, Comitetul de Ministri a hotărât să amâne emiterea unei rezoluţii critice la adresa sistemului penitenciar din România şi să emită în loc o decizie de recomandare. Ministrul Justiţiei a fost asistat la dezbateri de E.S. ambasadorul Răzvan Rusu, reprezentantul permanent al României pe lângă Consiliul Europei, agentul guvernamental al României pentru CEDO, Simona-Maya Teodoroiu, precum și de o echipă de experţi din cadrul Ministerului Justiţiei şi MAE.

Ministrul Justiţiei mulţumeşte pe această cale tuturor membrilor echipei interministeriale.

Ministrul Justiţiei a mai avut o întrevedere cu Presedintele Curții Europene a Drepturilor Omului, domnul Linos-Alexandre Sicilianos şi vineri o întrevedere cu reprezentanții Serviciului de Executare a Hotărârilor CEDO.

„A fost o dezbatere dificilă cu rezultate pozitive pentru România. Dar trebuie să gândim, redactăm şi aplicăm un plan urgent de măsuri integrate pentru a rezolva durabil problema condiţiilor din penitenciare şi siguranţa cetăţenilor şi de a stopa condamnările României la CEDO. Mă bucur să am sprijinul Primului Ministru în această direcţie”, a declarat Ministrul Justiţiei.

Citeşte mai multe despre:   Catalin Predoiu,   CEDO
 
Loading...