Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cătălin Tolontan: Gazele jandarmilor vor aduce mâine de două ori mai mulți oameni în stradă! Dragnea și guvernul Dăncilă tocmai și-au făcut rost de o țară împotrivă

Cătălin Tolontan: Gazele jandarmilor vor aduce mâine de două ori mai mulți oameni în stradă! Dragnea și guvernul Dăncilă tocmai și-au făcut rost de o țară împotrivă

Un articol de: B1.ro - 11 Aug 2018, 11:12
Eveniment

Jurnalistul Cătălin Tolontan critică, într-un editorial apărut pe site-ul Libertatea, intervenția în forță a Jandarmeriei la protestul diasporei din Piața Victoriei. 

Jandarmii au făcut vineri seară ”o demonstrație de forță fără precedent și fără sens”, susține Tolontan care precizează că nu s-a justificat intervenția violentă a acestora pentru eliberarea Pieței pentru că oricum ”oamenii ar fi plecat oricum în două ore, totul se golea sau rămâneau câteva mii, mult mai ușor de dispersat”. 

”Să pătrunzi cu forța între zeci de mii de oameni, care deja sunt furioși, gazați și uzi, dar nu atacă sediul Guvernului și nu periclitează pe nimeni, e chiar împotriva propriilor proceduri ale forțelor de ordine! Să riști inutil ca oamenii tăi să fie izolați și loviți nu are nici o logică”, scrie jurnalistul. 

Tolontan precizează astfel că prin modul în care au acționat, jandarmii ”s-au întors la tacticile provocatoare de acum aproape 30 de ani!”. 

”Sau, într-un fel, au fost chiar mai rău decât predecesorii lor, pe care populația îi detesta.

Cine îi mai ține minte pe scutierii de dinainte de 1989 știe că au existat meciuri de fotbal în care lumea zvârlea cu bulgări de zăpadă în ei.

Dar până și scutierii din comunism nu se apucau să meargă în tribună și să-i ia la bătaie pe cei care aruncau cu bulgări. Și era în plină dictatură. Puneau scutul, eschivau, așteptau să treacă furia mulțimii.

De la comunicatul de azi de la prânz, care s-a dorit ferm și a fost doar amenințător, și până la afișarea și folosirea tunurilor cu apă, jandarmii s-au purtat atipic pentru ceea ce au încercat în ultimii ani. 

Acest guvern incompetent i-a îndârjit și virusat pe jandarmi.

În loc să-i izoleze pe agresori, ei au răspuns, fără discernământ, agresând mulțimea”, mai scrie Tolontan. 
Acesta susține că astfel autoritățile au obținut ”o nouă generație care a primit botezul gazelor lacrimogene, așa cum s-a întâmplat cu generațiile de după Revoluție” și că acțiunile jandarmilor îi gvor face pe protestatari să revină cu și mai multă îndârjire în Piața Victoriei. 

”Copiii, bătrînii și tinerii vor ajunge acasă, în acestă noapte.

Se vor spăla pe ochi, vor arunca hainele care le put a gaze la spălat și mâine vor reveni. Îi vor însoți și familiile care astăzi au tremurat pentru ei.

Dragnea și guvernul Dăncilă tocmai și-au făcut rost de o țară împotrivă”, a mai scris Cătălin Tolontan. 

Citeşte mai multe despre:   Catalin Tolontan,   Piata Victoriei,   Jandarmerie
 
 
 
Loading...